U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Grote overwinning voor Ariel Sharon
Ariel Sharon, de 72-jarige leider van de rechtse Likudpartij, heeft gisteren de 59-jarige socialistische premier Ehud Barak vernietigend verslagen in de strijd om het premierschap van Israël.

Reacties op afzeggen bezoek China gematigd
De reacties uit zowel China als Nederland op de plotselinge afzegging van een reis naar Peking door minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) zijn tot dusver gematigd van toon.

Bosschenaar werd door politie in de rug geraakt
De Bosschenaar Pierre Bouleij, die in december werd doodgeschoten door een politieagent, is in de rug geraakt. Dat blijkt uit het sectierapport. Op de dood van Bouleij volgden in december drie avonden met hevige rellen in de Bossche buurt Graafsewijk. Burgemeester Rombouts van Den Bosch zei direct na het incident dat de politieagent uit "noodweer" had geschoten.

Brussel wil verbod op verkoop van T-bonesteak
De Europese Commissie wil in verband met de gekkekoeienziekte BSE de consumptie van de ruggengraat van koeien verbieden. Dat heeft commissaris Byrne (consumentenzaken, volksgezondheid) vanmiddag meegedeeld. In de praktijk betekent dit dat T-bone-steaks niet meer kunnen worden verkocht.

DSM boekt recordwinst
Chemieconcern DSM heeft vorig jaar een recordwinst van 1,28 miljard gulden geboekt, 56 procent meer dan in 1999. Vooral het onderdeel Polymeren en Industriële chemie zorgde voor de winstsprong.

Wilde staking piloten Sabena
Piloten van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena zijn vanmorgen een wilde staking begonnen. Ze weigeren in te stemmen met een herstelplan. Het voortbestaan van Sabena is daardoor onzeker geworden.

De Hond wil terug naar Newconomy
Maurice de Hond, de geschorste voorman van het internetbedrijf Newconomy, eist het onmiddellijke aftreden van de raad van commissarissen. Daarnaast wil De Hond dat zijn schorsing ongedaan wordt gemaakt.

VS: extremisten actief via internet
Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben vastgesteld dat extremistische groepen steeds vaker gebruik maken van internet om, bijvoorbeeld via pornosites, geheime boodschappen door te geven.

Manchester met Yankees
De Engelse voetbalclub Manchester United en de wereldkampioen honkbal New York Yankees gaan commercieel samenwerken. De clubs willen samen afspraken maken met sponsors en televisiemaatschappijen.

Wahid stuurt minister weg
De Indonesische president Wahid heeft vanmorgen minister Mahendra van Justitie ontslagen. Mahendra ventileerde opvattingen die haaks stonden op die van de president.

Regen
Morgen veel bewolking en van tijd tot tijd regen. Maxima rond 10 graden. Matige tot vrij krachtige wind. Vooruitzichten tot en met maandag: vrijdag nog een enkele bui, maximumtemperatuur 6 graden. Na vrijdag wolkenvelden en overwegend droog. Maxima oplopend naar 11 graden.


NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad