U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kritische NTV laat zich niet zomaar wurgen
President Poetin sprak gisteren met zijn felste critici, de staf van de onafhankelijke zender NTV. Mooie woorden over een vrije pers op het moment dat die al bijna monddood is.

'Newconomy van beurs af'
Commissarissen van Newconomy bekijken of de beursnotering van het bedrijf moet worden opgeheven. Dat is vanochtend vernomen van een bron dichtbij de investeringsmaatschappij. Een beursnotering zou op de lange termijn niet geschikt zijn voor een participatiemaatschappij als Newconomy.

Dröge's tussendoortje
Het is al twee keer eerder geprobeerd, maar toen nog op SBS6 onder de titel Reclame, reclame. Zondag keert het terug op Net5 en nu heet het G.J. Dröge doet boodschappen. De kern blijft onveranderd: reclamespotjes uit alle windstreken die, ontdaan van de angel van de verkoopboodschap, onderhoudend genoeg zijn om er een half uurtje naar te kijken. Maar er is wel een nieuwe verpakking gemaakt.

Van Brussel in VARA-directie
Ton van Brussel wordt per april de nieuwe programmadirecteur radio en televisie bij de VARA. Van Brussel is nu nog hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad. Met de komst van Van Brussel worden de functies van voorzitter en programmadirecteur RTV ontkoppeld.

Banen weg bij VersaPoint
Bij VersaPoint, onderdeel van telecombedrijf Versatel, verdwijnen 199 banen, tweederde van het totale aantal. In totaal 27 mensen wacht gedwongen ontslag. De rest betreft werknemers met tijdelijke contracten die niet worden verlengd. De sanering volgt nadat Versatel eind vorig jaar noodgedwongen VersaPoint geheel moest inlijven. VersaPoint houdt zich bezig met snel internet via de DSL-techniek en was een gezamelijke onderneming van Versatel en het Amerikaanse NorthPoint. De Amerikanen zouden nog 50 miljoen euro (110 miljoen gulden) in het bedrijf steken. Die verplichting konden zij echter niet nakomen omdat de geplande overname van het bedrijf door telecombedrijf Verizon niet doorging. Versatel besloot toen het aandeel van NorthPoint in de joint venture (50 procent) voor 7 miljoen euro over te nemen.

Rechtszaak tegen World Online
Donderdag begint in Amsterdam de rechtszaak van internetbedrijf Euro2000.com tegen World Online (WOL). Euro2000.com beschuldigt WOL van contractbreuk. Samen zouden zij de evenementensite Euro2000.com exploiteren. WOL trok zich, onder druk van de Europese Voetbalbond UEFA, terug. Afgelopen juni becijferde het achterblijvende Zaanse internetbedrijf de schade op 10 miljoen gulden door de contractbreuk. Euro2000.com vreest dat door de overname van WOL door het Italiaanse Tiscali het moeilijk wordt om getuigen te horen. Slechts twee van de vijf getuigen, onder wie de zus van ex-WOL topvrouw Nina Brink, werken nog bij World Online. Donderdag staan de getuigenverhoren op de rol. (ANP)

Nutsbedrijven samen op internet
Elf Europese nutsbedrijven vormen de komende lente een onafhankelijke aankoopbeurs op internet, Eutilia genaamd, voor de elektriciteits- en watersector. Het gezamenlijke jaarlijkse aankoopbedrag van de oprichters bedraagt naar schatting meer dan 30 miljard euro (66 miljard gulden). Het hoofdkantoor wordt gevestigd in Leiden. Enkele deelnemende bedrijven zijn Nuon, Scottish Power, het Franse EDF, het Duitse RWE en het Spaanse Endesa. (AFP)


Miljonair worden zonder aan een loterij mee te doen? Wanneer u een ver familielid heeft die in de buurt van Chicago woont, kan dat zomaar. In Cook County zijn in de afgelopen decennia 1.550 inwoners zonder testament gestorven. Nu wordt voor bijna 70 miljoen ongeclaimde guldens een rechtmatige erfgenaam gezocht. Sinds de site vorige week opende, hebben al honderden bezoekers hem bezocht.
(www.cookcountytreasurer.com)

NRC Webpagina's
30 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad