U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rundveestapel EU moet veel kleiner
De Europese rundveestapel moet volgens de ministers van Landbouw van de Europese Unie drastisch worden verkleind om de gevolgen van de BSE- crisis te boven te komen.

Dochter ING naar ABN Amro
ABN Amro koopt de New-Yorkse zakenbankactiviteiten van ING voor 275 miljoen dollar (660 miljoen gulden). Dit hebben beide concerns vanmorgen bekendgemaakt.

Herfkens: EU-actie tegen abortusbeleid VS
Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) is "volstrekt verbijsterd" over het besluit van de Amerikaanse president Bush subsidies voor programma's van geboortebeperking in ontwikkelingslanden te schrappen. De minister schrijft dat in een brief aan de Deense Eurocommissaris voor ontwikkelingssamenwerking Poul Nielson, die opmerkelijk fel van toon is. "Ik had gehoopt dat acht jaar Bill Clinton dit soort 'verlichte politiek' afdoende de kop ingedrukt zou hebben. Maar kennelijk was dat een illusie", schrijft ze.

Collectieven personeel NS tegen akkoord
De personeelscollectieven bij de NS wijzen het akkoord dat de directie van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden gisteren hebben bereikt over meer variatie in het werk voor machinisten en conducteurs van de hand.

Ziekenhuizen 'stelen' organen
Britse ziekenhuizen verwijderen en bewaren routinematig organen van overleden kinderen, zonder toestemming van ouders. Dat is de strekking van twee rapporten. Een daarvan betreft een Nederlandse patholoog die in Liverpool een 'orgaanbibliotheek' zou hebben aangelegd.

'Alle vuurwerk moet de stad uit'
Vuurwerkbedrijven die te dicht bij woningen liggen moeten daar weg. Het rijk stelt waarschijnlijk geld daarvoor beschikbaar. De verkoop van vuurwerk in winkels mag alleen op grote afstand van woonhuizen plaatshebben. Dat blijkt uit het vuurwerkbesluit van minister Pronk, waarover het kabinet vrijdag beraadslaagt.

Overeenstemming over Alpentunnel
Italië en Frankrijk hebben gisteren een akkoord bereikt over de aanleg van een 52 kilometer lange treintunnel onder de Alpen voor de hogesnelheidslijn tussen Lyon en Turijn.

Steun Bush voor religieuze hulp
De Amerikaanse president George W. Bush heeft gisteren besloten voor religieuze welzijnsinstellingen de toegang te verzekeren tot overheidsfondsen.

Weer huisarrest voor Pinochet
Rechter Juan Guzmán heeft de Chileense oud-dictator Augusto Pinochet (85) gisteren opnieuw huisarrest gegeven op verdenking van ontvoering en moord.

Bouterse
Er komt een gerechtelijk vooronderzoek tegen de voormalige Surinaamse legerleider D. Bouterse vanwege zijn rol bij de decembermoorden uit 1982. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank vanmorgen besloten.

Wolkenvelden
Morgen wolkenvelden, maar ook perioden met zon. Vrijwel overal droog. Maximumtemperatuur 5 graden. Weinig wind. Vooruitzichten voor donderdag t/m zondag: veel bewolking, met nu en dan regen of sneeuw. Temperatuur overdag 4 graden, 's nachts in het binnenland lichte vorst.


NRC Webpagina's
30 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad