U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Newconomy van beurs af'

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 30 JAN. Commissarissen van Newconomy bekijken of de beursnotering van het bedrijf moet worden opgeheven. Dat is vanochtend vernomen van een bron dichtbij de investeringsmaatschappij. Een beursnotering zou op de lange termijn niet geschikt zijn voor een participatiemaatschappij als Newconomy.

Commissarissen van Newconomy hebben bestuursvoorzitter Maurice de Hond vorige week geschorst. Zij voeren momenteel besprekingen met partijen die opnieuw geld in het bedrijf willen steken. Ook met voormalig Wish- topman J. Pieterman zullen de commissarissen tot een akkoord moeten komen. Pieterman verkocht afgelopen zomer zijn internetbedrijf Wish aan Newconomy. In ruil daarvoor heeft Pieterman recht op een belang in Newconomy of een bedrag in contanten.

Newconomy moet op korte termijn een vergadering beleggen waarin aandeelhouders zich kunnen uitspreken over het vertrek van De Hond, die niet vrijwillig wil opstappen. Sommige aandeelhouders willen geen openbare vergadering omdat daarmee het imago van Newconomy zou worden geschaad. De koers van het bedrijf daalde vanochtend 0,3 procent tot 2,45 euro.

NRC Webpagina's
30 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad