U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

AVRO boos na kritiek NOS
De NOS vindt de AVRO-programma's voor het komend seizoen onder de maat. 'Volgende week is de VPRO aan de beurt.'

Volop risicogeld dotcomsector
De sanering onder Nederlandse dotcom-bedrijven, jonge ondernemingen die hun bedrijfsstrategie gebouwd hebben rond internet, is nog niet voorbij. Desondanks wordt nog steeds op grote schaal geïnvesteerd in risicovolle projecten.

VEB steunt De Hond
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zet vraagtekens bij het ontslag van bestuursvoorzitter M. de Hond van het internetinvesteringsfonds Newconomy. De vereniging vindt de toelichting van de raad van commissarissen van Newconomy niet in verhouding staan tot de genomen stappen.

Een idee alleen is niet meer genoeg
Met de schorsing van Neweconomy-bestuurder Maurice de Hond verloor Nederland deze week opnieuw een boegbeeld van de internetrevolutie. De vloot van dotcom-ondernemingen gaat door zwaar weer. Hier wordt de koers verlegd, daar wordt koortsachtig gepompt. Her en der worden de sloepen uitgezet. Anderen tanken bij en varen door. Voorlopig.

'De camera beheerst ons leven'
Vorige week werd bekend wie per 1 mei de nieuwe leerstoel Televisie, Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam zal bezetten. José van Dijk voelt zich "ietwat overvallen", maar is best bereid tot een vooruitblik.


De persoonlijke homepage nieuwe stijl: Tonie.net. De simpel maar strak vormgegeven website van student journalistiek Tonie uit Dedemsvaart biedt behalve persoonlijke nieuwtjes ('ik gleed met fiets en al onderuit'), ook nieuws uit cyberland. Zo meldt hij dat er een back-up van de oudste site van Yahoo! is getraceerd ("hoera, weer een stukje internetgeschiedenis is teruggevonden"). Lezers kunnen op zijn nieuwtjes reageren. Ook bevat de site een zogenaamde 'Slaap-o-meter', via welke we kunnen zien hoeveel nachtrust Tonie krijgt.
(www.tonie.net)

NRC Webpagina's
27 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad