U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

VEB steunt De Hond


DEN HAAG, 27 JAN. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zet vraagtekens bij het ontslag van bestuursvoorzitter M. de Hond van het internetinvesteringsfonds Newconomy. De vereniging vindt de toelichting van de raad van commissarissen van Newconomy niet in verhouding staan tot de genomen stappen.

De Hond werd maandag op non-actief gezet door de raad van commissarissen. Een dag later stapten ook zijn twee medebestuursleden op. Afgelopen week verklaarde de geschorste bestuursvoorzitter dat hij signalen had opgevangen dat een investeerder geld in het bedrijf wilde steken als De Hond zou opstappen.

De VEB wil dat de raad van commissarissen tijdens de aandeelhoudersvergadering een toelichting geeft op het ontslag. Verder wil de vereniging meer weten over de financiële situatie bij Newconomy. Ook stelt ze vragen over de gevolgen van de aankoop van een belang van 43,5 procent in internetaanbieder Wish. Voor een deel van de aankoopsom komt binnenkort een rekening van ongeveer 40 miljoen gulden. (ANP)

NRC Webpagina's
27 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad