U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Meer economische asielzoekers weren'
De Europese Unie moet maatregelen treffen om de toevloed van economische asielzoekers in te perken. Dat heeft de Nederlandse eurocommissaris Frits Bolkestein vrijdagavond bepleit in Den Haag.

CTSV-voorzitter wenst ruimere bevoegdheden
Het toezicht op de sociale zekerheid functioneert al jaren met te beperkte bevoegdheden. Het College van Toezicht Sociale Verzekeringen (CTSV) "vervult daardoor niet de rol die het zou moeten vervullen". Dat zegt CTSV-voorzitter T. Witteveen, vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Enschede bouwt nieuwe huizen bij vuurwerkopslag
De gemeente Enschede bouwt in strijd met landelijke richtlijnen op een afstand van 600 meter van een vuurwerkopslagplaats nieuwe woningen. De gemeente zegt de bouw op de Vinex-locatie Eschmarke wettelijk niet tegen te kunnen houden.

Grote participatie in groenfondsen
Tienduizenden particuliere spaarders en beleggers hebben in het laatste kwartaal van 2000 samen een recordbedrag van meer dan twee miljard gulden gestoken in fiscaal voordelige groene spaar- en beleggingsfondsen. De totale omvang van de groene fondsen is in één kwartaal met bijna tweederde gestegen tot meer dan 5 miljard gulden.

Kabinet verbiedt nertsenfokkerij
Het kabinet heeft vrijdag besloten het houden en doden van nertsen voor hun bont te verbieden. Voor de ruim tweehonderd nertsenfokkers is een overgangstermijn van tien jaar ingesteld.

Explosieve groei legaten verwacht
De Amsterdamse hoogleraar Schuyt verwacht dit jaar een explosieve groei van legaten aan maatschappelijke doelen door ouderen. In 1999 werd een bedrag van 455 miljoen gulden gelegateerd aan maatschappelijke en goede doelen. Dat was een stijging van maar liefst 45 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Eis levenslang tegen Baybasin
Tegen de zelfverklaarde Turks-Koerdische heroïnehandelaar Hüseyin Baybasin is gisteren in de zwaarbeveiligde Rotterdamse rechtbank een levenslange gevangenisstraf geëist.

Acties bij NS
Het personeel van de Nederlandse Spoorwegen begint maandag met stiptheidsacties. De personeelscollectieven en de machinistenbond zijn gisteravond weggelopen uit het overleg met de directie van de NS.

Brugge overtrad regels van FIFA
Club Brugge heeft bij de transfer van de Joegoslaaf Milan Lesnjak de regels van de wereldvoetbalbond FIFA overtreden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Belgische voetbalbond naar de smeergeldaffaire die in 1999 bij de club speelde. De resultaten daarvan worden doorgezonden naar de FIFA.

Natte sneeuw
Vandaag eerst nog regen, in de avond en nacht opklarend. Een graadje vorst in het binnenland. Zondag een winterse bui in het noorden, elders droog met wat zon. Maxima van 4 tot 7 graden. Vooruitzichten tot woensdag: wolkenvelden, af en toe zon, in het noorden kans op een bui.


NRC Webpagina's
27 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad