U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer een gesprek met kardinaal Simonis over de oorzaken van het wankelende Vaticaan met de zieke paus Johannes Paulus II. Ned.2, 17.35-18. 43u.

Netwerk. Reportage over het verzwegen incident op de kerstmarkt in het Oost-Duitse plaatsje Bernsdorf waar een 15-jarige Vietnamese jongen een 21-jarige neonazi doodstak. Gesprekken met de burgemeester en de pastoor die de begrafenisdienst leidde. Ned.1, 20.31-21.07u.

Nova. Aandacht voor de reorganisatie van de Nederlandse Spoorwegen, het politierapport over criminele asielzoekers dat burgemeester Wallage van Groningen niet openbaar wil maken en een verslag van de Franse parlementaire onderzoekscommissie naar de val van Srebrenica. Ned.3, 22.30-22.13u.

DOCUMENTAIRES

Andere tijden. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.45-21.18u.

Histories. Slot van een tweedelig portret van de Kongolese premier Lumumba, die 40 jaar geleden werd vermoord. Afl.: Leven en dood van Patrice Lumumba. Canvas, 20.55-21.50u.

Reporter. Een documentaire over de invoering van de euro en de aandacht die de munt zal krijgen van valsmunters en witwassers binnen en buiten Europa. De president van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink, waarschuwt voor " inefficiënties" in het productiesysteem van de nieuwe munt. Afl.: Gelijke munt. Ned.3, 21.18-22.00u.

Das Nikotin-Kartell. Volgens experts zijn de tabaksconcerns enorme legale drugskartels. Bij een rechtszaak doken documenten op die bewezen dat sigarettengiganten veel verzwijgen over de verslavende werking van hun producten. ARD, 21.45-22.30u.

PRAATPROGRAMMA

Rondom tien. Debat over de eventuele huwelijksplannen van kroonprins Willem Alexander en Máxima, dochter van Jorge Zorreguieta, die destijds deel uitmaakte van het kabinet van de Argentijnse dictator Videla. Met Oranje-aanhangers, een Argentijnse wier vader tijdens het regime verdween, Eerste Kamerlid voor de PvdA, Erik Jurgens, en Tweede-Kamerlid voor de SP Agnes Kant. Ned.1, 21.37-22.21u.

De Jacobsladder. Gesprek met de 39-jarige acteur John Leerdam die in 1996 werd getroffen door een dodelijke ziekte. Hij herstelde en werd lid van de Evangelische Broedergemeente. Hij ziet zichzelf nu als een bruggenbouwer tussen zwart en blank, arm en rijk, maar ook tussen beleid en uitvoering. Ned. 1, 22.49-23.17u.

Studio sport, na elven. Gasten zijn Marc Cornelissen en Wilco van Rooijen die op ski's naar en van de geografische Zuidpool 300 kilometer hebben afgelegd. Op de terugweg gebruikten ze vliegers. Ned.2, 23.00-23.50u.

FILM

Made in America (Richard Benjamin, 1993, VS). Eigentijdse variatie op traditionele romantische Hollywoodkomedie. Afro-activiste Whoopi Goldberg ontwikkelt een zwak voor macho met cowboyhoed (Ted Danson), de tot dan toe onbekende spermadonor dankzij wie zij eerder een dochter kreeg. Net5, 20.30-22. 30u., onderbroken door reclame.

Her Alibi (Bruce Beresford, 1989, VS). Karakterloze thriller-komedie. Door writer's block geplaagde auteur Tom Selleck hoopt inspiratie te vinden door zich op te werpen als alibi van een van moord verdachte Roemeense (Paulina Porizkova). Veronica, 21.05-22.45u., met reclame.

I, the Jury (Richard T. Heffron, 1982, VS). Gepeperde actiethriller tracteert op seks & geweld en op Armand Assante als Mickey Spillane's hard-boiled privé-detective Mike Hammer. Ook met Barbara Carrera. Eerdere versie dateert van 1953. Net5, 22.30-0.25u., met reclame.

This Boy's Life (Michael Caton-Jones, 1993, VS). Niet geheel vlekkeloze, maar uiterst sympathieke verfilming van Tobias Wolffs autobiografische jeugdherinneringen. Toby strandt met zijn moeder in het kleinsteeds Amerika uit het Eisenhower-tijdperk, waar hij een bittere machtsstrijd levert met zijn stiefvader. Met een ontroerende Ellen Barkin, een norse, kwaadaardige Robert De Niro, verzuurd door het leven, en een gelaten Leonardo DiCaprio. BBC1, 0.40-2.30u.

A comédia de deus (João César Monteiro, 1996, Portugal). In vervolg op Herinneringen aan het gele huis speelt Monteiro andermaal de hoofdrol van een zonderlinge Don Quichot annex fetisjist. Als bedrijfsleider van een ouderwetse ijssalon in Lissabon fulmineert hij tegen Amerikaanse wansmaak en verzamelt hij vrouwelijk schaamhaar. Tergend traag. ARD, 0.50-3.05u., tweetalig.

Les voleurs (André Téchiné, 1996, Frankrijk). Onverwoestbare Catherine Deneuve is een ordentelijke filosofiedocente die een verhouding aangaat met een destructief ingesteld, semi-crimineel meisje (Laurence Côte, goed voor een César) en via haar een politieman (Daniel Auteuil) leert kennen. Psychologische thriller is aangenaam verpakte lucht. Ned.3, 0.52-2.45u.

Détective (Jean-Luc Godard, 1985, Fr.). Godards fysieke en brutale parodie op de gangsterfilm, met Johnny Halliday als een geëxploiteerde bokser en tal van andere tegendraads benutte Franse sterren (Claude Brasseur, Nathalie Baye, Jean-Pierre Léaud). Destijds bekroond met een Rotterdam Award voor de meest vernieuwende film. ZDF, 0.55-2.30u., zw., nagesynchroniseerd.

The Royal Hunt of the Sun (Irving Lerner, 1969, Eng.). Toneelstuk van Peter Shaffer stond model voor historisch drama over de ontmoeting tussen de Spaanse conquistador Pizarro en Atahualpa, de laatste koning van het Incarijk in de 16de eeuw. Morgen, SBS6, 13.35-15.25u., met reclame.

The Wiz (Sidney Lumet, 1978, VS). Diane Ross roept gemengde gevoelens op als Dorothy in adaptatie van Broadway-musical naar Frank Baum's 'The Wonderful Wizard of Oz'. Quincy Jones bewerkte de musical score van Charlie Smalls. Grootschaligheid en situering in trendy Newyorks milieu kunnen je Judy Garland niet doen vergeten. Morgen, BBC2, 14.10-16.20u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
25 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad