U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Internet is echter dan real life'
Dagelijks nemen miljoenen internetgebruikers deel aan discussies op mailinglijsten en in nieuwsgroepen, worden er chatsessies georganiseerd en tips uitgewisseld, problemen opgelost en nuttige homepages gebouwd. Marianne van den Boomen (45), cyberantropoloog en webredacteur van de Groene Amsterdammer, schreef een boek over virtuele gemeenschappen.

Maxima.nl niet veilen
De internetsite www.maxima.nl wordt niet geveild. Te weinig serieuze belangstelling, liet organisator DomeinBeurs gisteren weten. De veiling van de site stond gepland voor aanstaande dinsdag.

Krantenarchief online voor abonnees
De abonnees van NRC Handelsblad krijgen vanaf vandaag toegang tot een digitaal krantenarchief, met een terugzoekmogelijkheid van drie maanden. Dat archief is via de website van de krant toegankelijk en het bevat artikelen die in de 'papieren krant' van NRC Handelsblad hebben gestaan.

De ontstellende populariteit van 'fawazir' op tv
Opeens kijkt de nietsvermoedende bananenboer die in Kairo vanaf zijn ezelkarretje fruit komt verkopen in een paar felle televisie-lampen. 'Hé', zie je hem denken, 'eindelijk heb ik een keer geluk. Ik zit in de fawazir!'

Modeketen WE vecht naam tv-zender aan
Modeketen WE (voorheen Hij en Zij) geeft de Holland Media Groep (HMG) tot 15 december om de merknaam ME voor een nieuwe televisie-zender in te trekken.

'Snel internet uit de problemen'
Na een moeilijk begin is KPN optimistisch over zijn snelle internetdienst. "Het loopt gewoon en is geen probleemkind meer."

Drama L&H in volgende fase
Gisteren weigerde de rechter in Ieper het bedrijf Lernout en Hauspie surseance. Aandeelhouders volgen de demarche van dit paradepaardje van Belgische high-tech met afschuw en ongeloof.

CAO huis-aan-huis-bladen
Journalisten van huis-aan-huis-bladen krijgen per 1 januari 2000 3,75 procent en per 1 juli 2001 4 procent meer salaris. Dat zijn werkgevers- en werknemersorganisaties overeengekomen in de nieuwe CAO voor twee jaar die tot en met 31 december volgend jaar loopt. De vakbond NVJ heeft dat gisteren laten weten.


Frankrijk is tot het einde van dit jaar voorzitter van de Europese Unie en lanceerde daarom een uitgebreide website, met veel aandacht voor de Eurotop in Nice die dit weekeinde wordt gehouden. De site biedt in verschillende talen, waaronder het Nederlands, actueel nieuws en veel achtergronden. Fragmenten van toespraken zijn te beluisteren in Real Audio, de teksten zijn te downloaden. Ook is er een groot aantal actuele foto's te bekijken. Voor de jeugd is er een speciale, rijk geïllustreerde site, die haar spelenderwijs wegwijs maakt in Europa.
(www.presidence-europe.fr)

NRC Webpagina's
9 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad