U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Modeketen WE vecht naam tv-zender aan

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 9 DEC. Modeketen WE (voorheen Hij en Zij) geeft de Holland Media Groep (HMG) tot 15 december om de merknaam ME voor een nieuwe televisie-zender in te trekken.

HMG kondigde gisteren aan een nieuwe zender te lanceren ter vervanging van de naam Veronica, dat uit HMG is gestapt en vanaf september weer programma's mag uitzenden onder zijn eigen naam. Volgens WE, dat 270 modewinkels heeft in Europa, lijkt het merk ME te veel op zijn merknaam en klinkt het ook hetzelfde.

Als HMG niet van de merknaam afziet, dan daagt WE het mediabedrijf voor de rechter, zegt communicatiedirecteur Aad Boon van WE. "Als je een merknaam wilt opbouwen, gebruik je alle middelen. Je laat T-shirts drukken met ME erop of je begint een modeprogramma 'ME-fashion'. Dat komt veel te dicht bij onze merchandising. We zijn gisteren al gebeld door mensen die zeiden: 'Hè, beginnen jullie iets nieuws?"'WE heeft sinds voorjaar 1999 "ontzettend veel geld geïnvesteerd" in de opbouw van het merk WE. Ook de merknamen 'ME', 'SHE', 'HE' en 'YOU' staan volgens Boon geregistreerd in de Benelux als merken van WE. HMG bestrijdt dit. "Wij hebben ME gedeponeerd als merknaam voor radio en televisie, dus dat is helemaal in orde", zegt een woordvoerster. Volgens haar begeeft tv-zender ME zich op een "totaal ander terrein" dan de modeketen en is het "onzin" dat er verwarring zal ontstaan.

NRC Webpagina's
9 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad