U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gore houdt hoop na uitspraak Hof
Het Supreme Court van Florida heeft opdracht gegeven zo snel mogelijk de 'blanco' stemmen te hertellen in de hele staat. De uitspraak betekent dat de Democratische kandidaat Gore hoop houdt op het presidentschap.

Weg vrij voor statuut Europese firma
De Europese regeringsleiders hebben gisteren onverwachts de weg vrijgemaakt voor de totstandkoming van een statuut voor Europese ondernemingen. De besprekingen over het Verdrag van Nice zijn intussen, na eerder optimisme, vastgelopen.

Onderzoek naar omkoping Brugge
De Belgische voetbalbond stelt een "informeel onderzoek" in naar de omkoping van hulptrainers van Club Brugge door een Joegoslavische spelersmakelaar. Daarbij wordt ook de rol van PSV-trainer Erik Gerets bekeken, die destijds hoofdtrainer in Brugge was.

Olieprijs keldert in twee weken naar 26,10 dollar
De olieprijs bereikte gisteren met 26,10 dollar per vat in Londen de laagste stand sinds begin mei van dit jaar. In nog geen twee weken tijd is de olieprijs tegen alle voorspellingen in gekelderd van 33 dollar naar minder dan 27 dollar. Uiteindelijk sloot de prijs voor Brent (Noordzee-olie voor levering in januari) gisteren in Londen op 26,70 dollar per vat.

Intifada laait op, tien doden
Bij een felle opleving van de Palestijnse onafhankelijkheidsopstand in Jeruzalem en op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn gisteren zeven Palestijnen en drie Israëliërs gedood. In totaal zijn nu sinds het begin van deze tweede intifada, eind september, 316 mensen gedood, vooral Palestijnen.

Onvrede bij Gezondheidszorg
Bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg heerst grote onvrede over de reorganisatie en het functioneren van de nieuwe inspecteur-generaal J.H. Kingma. Mensen die kritiek uiten op nieuwe reorganisatieplannen worden op een zijspoor gezet.

Clinton stelt executie weer uit
President Clinton heeft de eerste doodstraf in een federale Amerikaanse gevangenis sinds 37 jaar opnieuw met een half jaar uitgesteld.

Banengroei in VS verder vertraagd
De banengroei in de Verenigde Staten is vorige maand zo vertraagd dat beleggers een verlaging van de rente verwachten ter stimulering van de Amerikaanse economie.

Regen en wind.
Vannacht opklaringen en aan zee een enkele bui. Morgenochtend toenemende bewolking gevolgd door regen. Matige tot vrij krachtige, aan zee harde, van zuid naar west draaiende wind. Maxima 11 graden. Vooruitzichten tot en met donderdag: Eerst zacht, later buien en minder zacht.


NRC Webpagina's
9 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad