U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Die film moeten we hier niet'
In Groningen, Den Haag en Utrecht wordt een film over Ajax niet meer vertoond. Toegeven aan bedreigingen of de vrijheid van meningsuiting hoog houden?

UPC onderuit na afketsen joint venture
Kabelexploitant UPC ging vanochtend op de beurs onderuit na de bekendmaking dat de fusie van internetdochter Chello met Excite AtHome van de baan is.

VEB eist 100 mln euro van WOL
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) eist honderd miljoen euro namens beleggers die gedupeerd zijn bij de beursgang van World Online. Directeur P. de Vries heeft zijn schadeclaim gisteren neergelegd in een persoonlijke ontmoeting met P. van Schilfgaarde, de advocaat van World Online.

Fusie Excite en Chello loopt stuk
De voorgenomen fusie tussen de aanbieders van snel internet Excite AtHome en UPC-dochter Chello is vannacht afgeblazen. De onderhandelingen zijn mislukt door de verlaagde waarde van UPC op de beurs.

Duitse zeepbel EM.TV spat uiteen
Het Duitse entertainmentconcern EM.TV is ingestort. Gisteren maakte het bedrijf een forse winstdaling bekend. De Kirch-groep schiet te hulp. Maar de zeepbel is uiteengespat.

Directeur van Suhrkamp wil de macht niet delen
Bij Uitgeverij Suhrkamp valt de ene kroonprins na de andere in ongenade bij directeur-eigenaar Unseld. Vorige week was Christoph Buchwald aan de beurt.

Erotiek als unique selling point
Hitsig hijgend spreekt zo'n dame ons toe. Als we haar telefoonnummer draaien, kunnen we een praatje maken, en over de aard van dat gesprek laat ze ons niet in het ongewisse. Blijkens de foto heeft ze zich alvast voor de gelegenheid gekleed - nu ja, ontkleed.

De Europese mededingingsautoriteit onderzoekt een klacht volgens welke Duitse boekengroothandels de grensoverschreidende boekenverkoop zouden belemmeren. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag. Volgens de Belgische internetboekenverkoper Proxis Belgium weigert een groep Duitse groothandels Duitstalige boeken te leveren aan het bedrijf. Proxis wil de boeken verkopen voor prijzen die lager liggen dan de vastgestelde prijzen in Duitsland. Het gaat daarbij om Koch Neff Oetinger, Georg Lingerbrink, G. Umbreit, Wehling OHG en Koenemann. Proxis zegt dat de Duitsers weigeren zaken te doen tenzij de internetboekhandel de vastgestelde prijzen hanteert.

China verscherpt toezicht op internet
China gaat het toezicht verscherpen op zogeheten bulletin boards (prikborden op internet). Volgens Wu Jichuan, de hoogste ambtenaar van het ministerie van informatie, wil Peking misbruik tegen gaan en de privacy van internetgebruikers beschermen. Volgens Wu Jichuan werkt het ministerie aan "een betere manier" om internet te beheersen. "Elke regering moet maatregelen nemen om de reputatie en privacy van individuen veilig te stellen", aldus Wu Jichuan. "Wij kunnen eenvoudig niet toestaan dat mensen andere mensen lastig vallen met een beroep op hun vrijheid van meningsuiting." Het ministerie bestudeert nog hoe het verscherpte toezicht in zijn werk moet gaan. (AP)

'Internetgebruik wordt duurder'
De investeringen die internetaanbieders moeten doen om justitie in staat te stellen criminele websurfers op te sporen, hebben tot gevolg dat klanten meer gaan betalen voor toegang tot het wereldwijde web. Dat verwacht H. Leemans, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Internetproviders (NLIP). Hij rekent op prijsverhogingen van 20 tot 25 procent. De telecomwet verplicht aanbieders om de apparaten te betalen die het mogelijk maken dat politie en justitie internetcriminelen aftappen. De kosten worden voorlopig geschat op maximaal 1,5 miljoen gulden per apparaat. Volgens Leemans zit er voor veel providers niet veel anders op dan deze investeringen door te berekenen aan de klant. De apparaten moeten op 15 april 2001 geïnstalleerd zijn. (ANP)


Tot en met vrijdag zijn op internet live interactieve uitzendingen te volgen, gemaakt door 2de-jaars studenten van de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Het programma met de naam De Uitspraak is in streaming video te zien vanaf kwart over drie 's middags en kijkers kunnen via chat deelnemen of ter plekke een bijdrage leveren. Elke dag staat er een ander thema centraal. Morgen: de strijd tussen sinterklaas en kerstman.
(www.nfta.euronet.nl)

NRC Webpagina's
5 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad