U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Alle oude runderen worden vernietigd
Vanaf 1 januari worden in de vijftien EU-landen alle runderen ouder dan 30 maanden die niet getest zijn op BSE opgekocht en vernietigd. Ook wordt het gebruik van diermeel in het voer voor alle dieren verboden.

Surinaamse oud-premier Arron plotseling overleden
In Suriname is met ontzetting gereageerd op de plotselinge dood van oud-premier Henck Arron. Arron, die op bezoek was in Nederland, overleed gisteren in zijn slaap aan een hartstilstand.

Hof van Florida moet zijn besluit beter motiveren
Alle ogen in de strijd om het Amerikaanse presidentschap zijn nu gericht op het Supreme Court van Florida. Het federale Hooggerechtshof in Washington heeft de zaak over handmatige tellingen gisteren terugverwezen naar Florida's hoogste hof. Datzelfde hof behandelt ook Gore's protest tegen de 'officiële' uitslag van Florida, nadat een lagere rechter Gore daarin ongelijk gaf.

Uitzendbureau helpt illegalen aan een baan
Uitzendbureau Zwartwerk regelt werk voor tientallen illegalen. "Dit gaat een stap verder dan het opvangen van mensen."

Michiel Patijn: te veel nadruk op stemgewicht
Het Nederlandse kabinet hamert ten onrechte op een groter stemgewicht van Nederland in de Europese Raad van Ministers. "De stemmenweging is in feite een non-probleem", zegt het Tweede-Kamerlid Patijn (VVD), staatssecretaris voor Europa in het vorige kabinet-Kok, in een gesprek met deze krant

Zeker 12 doden in Ivoorkust
Het dodental in Ivoorkust bij botsingen met aanhangers van oppositieleider Alassana Ouattara is vandaag opgelopen tot ten minste twaalf, aldus de politie. Ander bronnen spreken over tientallen doden.

Kinderen beter in exacte vakken
Nederlandse kinderen uit het tweede jaar van het voortgezet onderwijs scoren steeds beter in exacte vakken. Dat blijkt uit het internationaal vergelijkende onderzoek naar de prestaties van leerlingen in exacte vakken, de Third International Mathematics and Science Study 1999 (TIMSS).

Meer invloed op kinderopvang
De Kamer stemt er mee in dat ouders meer te zeggen krijgen over de kinderopvang. Ze zullen niet langer afhankelijk zijn van het aanbod van gemeente of werkgever maar ze zullen met de subsidie elders een plaats voor hun kind kunnen kopen.

Taxibazen aangehouden
De Amsterdamse politie heeft gisteren in de taxibranche vier personen aangehouden op verdenking van oplichting en belastingfraude.

Stonehaven biedt op Ahrend
Stonehaven, een combinatie van de investeringsmaatschappijen HAL en Egeria, heeft vanmiddag een bod uitgebracht op Ahrend van 735 miljoen gulden, oftewel 19 euro per aandeel in contanten. Daarmee biedt Stonehaven bijna 100 miljoen gulden meer dan Buhrmann.

Fusie Excite Chello stukgelopen
De voorgenomen fusie tussen de aanbieders van snel internet Excite AtHome en UPC-dochter Chello is vannacht afgeblazen.

Af en toe zon
Morgen wolkenvelden en af en toe zon. In de avond vanuit het zuidwesten regen. Matige en langs de kust vrij krachtige zuidelijke wind. Maximumtemperatuur 11 tot 14 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Overwegend bewolkt en regelmatig perioden met regen. Aanhoudend zacht.


NRC Webpagina's
5 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad