U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Computerspel geliefder dan Niet-Winkeldag
Afgelopen zaterdag was Internationale Niet-Winkeldag om de consumptie te minderen en het milieu te sparen. Het enthousiasme van het publiek was niet groot.

Playstation 2 raadselachtig populair bij spelletjesnerds
De nieuwste hype onder liefhebbers van spelcomputers heet Playstation 2. Maar waarom?

Waarschuwing bij Britse gsm's
Britse mobiele telefoons worden voortaan verkocht met een gezondheidswaarschuwing, al ontbreekt het bewijs dat ze schadelijk zijn. Dat heeft het Britse ministerie van Volksgezondheid bevestigd.

Met Monus naar de maan
Het zal toeval zijn, maar onze omroepen vieren tegenwoordig wel wat erg veel jubilea. Zo is nu de 75-jarige KRO weer feestelijk bezig de zenduren te vullen met stokoud materiaal uit het meters diepe archief dat goed is voor jarenlange nostalgische en vooral goedkope zendtijd.

BOL wil toppositie in M-commerce
De nieuwe bestuursvoorzitter van Bertelsmann Online (BOL), Stuart Goldfarb, wil zijn bedrijf snel een leidende positie laten innemen in de verkoop per mobiele telefoon, de zogeheten M-Commerce. Zodra de nieuwe apparatuur voor GRPS en UMTS beschikbaar is, wil het dochterbedrijf van de Duitse uitgever beginnen met de verkoop per mobiele telefoon van boeken en muziek. (DPA)

Geld voor popsterren voor belmelodie
Popsterren die goed in het gehoor liggende liedjes hebben geschreven, zullen binnenkort nog rijker worden. De grote namen onder hen, zoals The Beatles, Madonna of de Spice Girls, zullen binnenkort vele honderdduizenden guldens extra gaan verdienen als gsm-bezitters hun liedjes gaan gebruiken als belmelodie. (ANP)

UPC ziet af van kort geding
UPC ziet af van een kort geding tegen de beleggerswebsite iEX. Op de site waren anderhalve week geleden enkele zeer kritische en deels onjuiste artikelen verschenen over de kredietwaardigheid van het kabelbedrijf. Volgens UPC is de scherpe koersdaling van afgelopen week het gevolg van verkeerde informatie in de artikelen. De auteur van de stukken, analist H. Slotboom van zakenbank Julius Br, heeft inmiddels een rectificatie laten plaatsen op de iEX-site. Redacteur F. Gunnink van iEX wijst er in een opiniestuk op dat Slotboom het grootste deel van zijn betoog overigens niet heeft hoeven herroepen. Slotboom betoogde onder andere dat het moeilijk is vol te houden dat UPC een gezonde onderneming is aangezien de banken de geldkraan van het kabelbedrijf beheersen. (Redactie Economie)

KPN-topman niet eens met Docomo
KPN-topman P. Smits is het niet eens met de Japanse partner NTT Docomo, dat het wel eens onmogelijk zou kunnen blijken de reusachtige investeringen die telecombedrijven doen in geavanceerde telefonie (UMTS) terug te verdienen. KPN heeft speciaal voor dit doel een aandelenemissie gedaan die 10 miljard gulden heeft opgebracht. Smits stelde daarbij de Duitse deelneming E-Plus ten voorbeeld. De tien miljoen klanten van het bedrijf besteden nu per maand 70 tot 120 gulden. Een verhoging van deze bedragen met slechts enkele guldens zou al een heel grote meeropbrengst opleveren. (ANP)

Tom en Jerry
Tom en Jerry- Na een stilte van ruim dertig jaar laait de strijd tussen de driftige kat Tom en de inventieve muis Jerry binnenkort weer op. De creaties van tekenfilmmakers Joe Barbera en Bill Hanna gaan elkaar in een geheel nieuwe aflevering met de nieuwste wonderen der techniek te lijf. Het idee achter het zeven minuten durende avontuur van de wereldberoemde kat en muis, goed voor zeven Oscars, blijft hetzelfde. In de nieuwe tekenfilm heeft Jerry nieuwe vernuftige wapens tot zijn beschikking, zoals een magnetron, een videorecorder, een koffiezetapparaat en een afwasmachine.


Het webzine Netkwesties van internetprovider Xs4all gaat over vrijheid, rechten en regels op internet. In de nieuwste aflevering staan artikelen over digitaal stemmen en wordt de vraag gesteld of het verstandig is een internationale cyberpolitie in te stellen. Verder bevat het nummer een test waarin webdiensten voor anoniem surfen onder de loep worden genomen. Slechts twee diensten blijken een voldoende te scoren.
(www.netkwesties.nl)

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad