U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Romme nadert magische barrière van 13 minuten
Schaatser Gianni Romme heeft gisteren in Heerenveen zijn wereldrecord op de tien kilometer verbeterd. Hij reed 13.03,4 en was bijna vijf seconden sneller dan twee jaar geleden in Calgary. Volgens zijn coach Peter Mueller is Romme in staat de magische grens van dertien minuten te doorbreken.

Winst Roemeense ex-communisten en nationalisten
De presidents- en parlementsverkiezingen in Roemenië van gisteren zijn volgens onofficiële uitslagen uitgelopen op een grote overwinning voor de sociaal-democraten (ex-communisten) van Ion Iliescu en de ultra-nationalistische partij van Corneliu Vadim Tudor.

Tsjernobyl stilgelegd
De enige nog werkende reactor van de kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne is vanochtend stilgelegd nadat een kabelbreuk had geleid tot drastische vermindering van de stroomproductie. De kabel brak door ijsafzetting. De reactor wordt zaterdag weer in gebruik genomen.

Gezinsvoogden blijven in gebreke
Gezinsvoogden voldoen niet aan hun wettelijke verplichting veelvuldig direct contact met hun cliënten te onderhouden. Daardoor kunnen zij de ondertoezichtstelling van jeugdigen niet goed uitvoeren. Dat blijkt uit een rapport van de Projectgroep Gezinsvoogdij.

Oeuvreprijs voor Van der Keuken
De filmer Johan van der Keuken (62) heeft gisteravond in Amsterdam de Bert Haanstra Oeuvrepijs gekregen. Hij is de derde die wordt bekroond met deze prijs van het Nederlands Fonds voor de Film.

Tekort Culturele Hoofdstad
De Stichting Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 komt twee miljoen gulden tekort, omdat zij uitgaven voor een aantal gesponsorde projecten moet voorschieten.

Akkoord belasting spaartegoeden
De Europese Unie heeft een akkoord bereikt over de belasting op buitenlandse spaartegoeden. De problemen met Spanje, Oostenrijk en Luxemburg, die vanmorgen nog bezwaren hadden tegen de tarieven, waren rond het middaguur opgelost.

Philips met LG
Philips brengt de productie van monitoren voor pc's en beeldbuizen voor tv's onder in een gezamenlijke onderneming met het Koreaanse LG Electronics.

Eerst regen
Vannacht perioden met regen. Morgenmiddag vanuit het zuiden droger en af en toe zon. Maxima 10-15 graden bij een matige tot krachtige zuidwestelijke wind. Woensdag en donderdag vrijwel droog. Daarna vooral in het westen kans op regen. Zeer zacht.


NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad