U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Een reportage over de start van een opvangcentrum voor drugsverslaafden op Bonaire waar zo'n 10 procent van de bevolking verslaafd is. Voor mensen die wilden afkicken waren er geen mogelijkheden op het eiland. Deze verslaafden kwamen vaak richting Nederland. Stichting De Hoop uit Dordrecht heeft nu een afkickcentrum op Bonaire geopend. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage uit Kosovo waar een cameraploeg Ajmana Dukan bezoekt. Tijdens de oorlog in Kosovo werden twee van haar vijf kinderen ernstig gewond bij een NAVO-bombardement. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Verslag uit New York van de presentatie van de nieuwe Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties, Ruud Lubbers. Verder een reportage over de kansen op hersenbeschadiging bij koppende voetballers. Ned.3, 22.30-22.57u.

DOCUMENTAIRES

The money programme. Strijders voor de rechten van het dier hebben onlangs het bedrijf Huntingdon Life Sciences aangevallen. De demonstranten eisen dat het commerciële laboratorium wordt gesloten. Afl.: Animal rights or wrongs. BBC2, 20.30-21.00u.

Mission Wild Eps3 - Borneo's Orang-utans. Als het aantal orang-oetangs zo blijft afnemen als op dit moment, is ons meest naaste familielid binnen 20 jaar uitgestorven. Deze uitzending volgt een aantal mensen die proberen om dit te voorkomen door gewonde, uitgestoten of zieke orang-oetangs op te vangen, met als doel ze later weer in het wild uit te zetten. NGC, 20.30-21.00u.

Abenteuer Forschung. Bij de ontwikkeling van robots gaat het niet alleen om perfecte nabootsing van handelingen, maar de apparaten moeten ook een ziel krijgen, vinden diverse wetenschappers. Afl.: Die neue Welt der Roboter. ZDF, 21.00-21.45u.

Unter deutschen Dchern. Reportage over het werk van 'aromatiseurs': experts op het gebied van smaak. Afl.: Damit der Geschmack im Mund explodiert. ARD, 21.45-22.30u.

A history of Britain. Serie over de geschiedenis van Groot-Brittannië met vanavond aandacht voor pest of Zwarte Dood in de Middeleeuwen. Degenen die niet werden geveld door de ziekte, leden onder anarchie en onrust, zoals koning Richard II. Afl.: King Death. BBC2, 22.00-23.00u.

Van koninklijke huize. Aandacht voor het bezoek van prins Willem-Alexander aan Marokko en een gesprek met deskundigen over de Marokkaanse monarchie. RTL4, 22. 10-22.40u.

Leven na de doodstraf. Zie tv-vooraf. Ned.1, 22.41-23.37u.

Tod im Reagenzglas. Over embryo's die in reageerbuizen 'geselecteerd' worden op genetische afwijkingen, waarna alleen de 'geslaagde' exemplaren in de baarmoeder worden geplaatst. ARD, 23.00-23.45u.

De planeten. Slot van een serie over de planeten in ons zonnestelsel gaat over de zon die op den duur de planeten zal vernietingen. Dat duurt echter nog wel miljarden jaren. Afl.: Voorbij de zon: het onbekende tegemoet. Ned.1, 23.37-0. 29u.

PRAATPROGRAMMA

Simek adverteert! Eerste afleverin van een nieuwe reeks waarin Martin Simek mannen en vrouwen ontvangt die hun ambities, talenten, visies of levensverhalen willen etaleren. Simek ziet deze mensen voor het eerst en is op geen enkele manier voorbereid. Ned.3, 20.28-21.23u.

Eer en geweten. Stevig gesprek over de tien geboden met de in een Belgisch klooster wonende monseigneur Br. Zijn ouders waren protestant. Later in Utrecht studeerde hij theologie en bekeerde zich tot het katholicisme. In 1983 volgde hij Simonis op als bisschop van Rotterdam. Nog altijd is er onduidelijkheid over de ware reden van zijn vertrek in 1993. Ned.3, 21.23-22. 00u.

De leugen regeert. Onder meer eem gesprek met de ouders van Marion van Buuren die samen met haar dochtertje al drie jaar wordt vermist. Zij zijn geschokt over de berichtgeving in het Noordhollands Dagblad dat meldde dat de stoffelijke resten van Marion en haar dochtertje op de bodem van het Uitgeestermeer zouden liggen. Ned.3, 22.57-23.30u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de wedstrijd Heerenveen tegen Olympique Lyon in de Champions League. Na deze wedstrijd samenvattingen van de andere gespeelde wedstrijden. Ned.2, 19.55-23.42u.

FILM

Major Payne (Nick Castle jr., 1995, VS). Damon Wayans krijgt alle ruimte in uitgelaten komedie die militarisme hekelt en humaniteit predikt. Ex-marinier annex vechtmachine ontfermt zich als burger over stel jeugdige losers. Soort remake van The Private War of Major Benson (1955, met Charlton Heston). SBS6, 20.30-22.15u., met reclame.

The Long Goodbye (Robert Altman, 1973, VS). Zie Film-vooraf. Veronica, 20.30-22.40u., met reclame.

The Hand That Rocks the Cradle (Curtis Hanson, 1992, VS). Mechanische thriller appelleert aan basale instincten in de Amerikaanse gezinsmythologie. Kindermeisje Rebecca De Mornay terroriseert van binnenuit een gelukkig doorsnee gezinnetje. Net5, 21.55-23.55u., met reclame.

Up Close and Personal (John Avnet, 1996, VS). Geen enkel romantisch cliché wordt gemeden in liefdesfilm, toevallig gesitueerd in het milieu van een lokaal televisie-station in Miami. Legendarische verslaggever Robert Redford leert ambitieuze Michelle Pfeiffer de kneepjes van het vak en glijdt zelf langzaam af. BBC1, 23.35-1.35u.

Li'l Abner (Melvin Frank, 1959, VS). Uitgelaten musical, gebaseerd op Al Capp's stripverhaal 'Dogpatch'. Vermeend nutteloos Amerikaans stadje verzet zich tegen nucleaire proeven. Met Peter Palmer, Leslie Parrish, Billie Hayes. Morgen, SBS6, 14.50-16.50u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
25 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad