U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Besluit VN overvalt Den Haag
Het kabinet is onaangenaam verrast door het besluit van VN-secretaris- generaal Kofi Annan om minister Pronk (VROM) te passeren voor de post van Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen. Annan heeft premier Kok twee weken geleden al laten weten dat hij een voorkeur had voor oud- premier Lubbers, die hij naar verwachting vanavond als kandidaat zal voordragen. De regering heeft nog tot afgelopen weekeinde geprobeerd de kandidatuur van Pronk te redden, zo meldden vanochtend kringen rond het kabinet.

Getuige van ECD voelt zich misbruikt
De Economische controledienst (ECD) heeft uitermate selectief bewijsmateriaal gebruikt in zijn proces-verbaal over prijsafspraken op de oliemarkt. Dat zegt consultant P.J. Joore, door de ECD aangemerkt als 'belangrijke getuige' in zijn onderzoek.

Twee officieren vervolgd voor ramp Hercules
De militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem heeft vanmorgen bepaald dat twee officieren van de luchtmacht kunnen worden vervolgd voor de ramp met het Hercules-vliegtuig, vier jaar geleden op het militaire vliegveld van Eindhoven.

Waarde euro opnieuw gedaald
De koers van de euro is vanmorgen voor het eerst onder 0,83 dollar gezakt nadat handelaren de kans op nieuwe interventies in de euro- dollarkoers kleiner inschatten. In guldens is de dollarkoers nu ruim 2,65. Daarmee is dollar het duurst sinds 7 april 1986.

Akzo wil nadruk op farmacie
Akzo Nobel wil in de nabije toekomst de helft van het bedrijfsresultaat halen uit de farmaceutische activiteiten. Het afgelopen jaar is de bijdrage van de divisie Pharma aan het bedrijfsresultaat al fors gestegen tot 45 procent. Dit maakte Akzo vanmorgen bekend.

Edward Heath weg uit Lagerhuis
De Britse Conservatieve oud-premier Sir Edward Heath (84) keert na de volgende verkiezingen niet terug in het parlement. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. Heath is het langstzittende parlementslid.

Krediet KPN van 5 miljard euro
KPN heeft een extra kredietfaciliteit geopend voor een bedrag van vijf miljard euro. Daarmee loopt het telecombedrijf vooruit op een emissie, volgende maand, van converteerbare obligaties en aandelen. De koers van KPN veerde kortstondig op.

Wiskundige Struik overleden
Afgelopen zaterdag is op 106-jarige leeftijd de Amerikaans-Nederlandse wiskundige Dirk Jan Struik overleden. Struik is vooral bekend om zijn A Concise History of Mathematics, dat in achttien talen is verschenen.

Gedeelde macht in Servië
Het Servische parlement heeft gisteren alsnog zijn steun gegeven gegeven aan een coalitieregering.

Enkele buien
Morgen wisselend bewolkt met enkele buien. Stevige westelijke wind. Middagtemperaturen rond 13 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: licht wisselvallig en vrij zacht bij maxima rond 14 graden.


NRC Webpagina's
25 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad