U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Unieke kritiek op regime in Syrische regeringskrant
De Syrische regeringskrant Al-Thawra heeft ongekende kritiek gepubliceerd op de manier waarop de autoriteiten de afgelopen 20 jaar de economie hebben aangepakt, zo heeft de Britse BBC gisteren vanuit Damascus gemeld.

ASML koopt voor 4 mld bedrijf VS
ASM Lithography, toeleverancier van chipmakers, koopt voor 1,8 miljard euro in aandelen concurrent Silicon Valley Group (SVG). Met de overname ontstaat 's werelds grootste fabrikant van machines voor lithografie.

Hofleverancier Intel in Nederlandse handen
Met de Silicon Valley Group koopt ASML de hofleverancier van Intel, 's werelds grootste chipmaker. En het krijgt een voet tussen de deur in Japan.

Hoe wilt ú begraven worden?
Het is maar te hopen dat de programmamakers van Endemol donderdag niet naar NCRV's Praat Radio hebben geluisterd want dan zouden ze ongetwijfeld een fikse portie voer hebben gekregen voor een jaar lang tv-programma's van het ergste soort.

Digitale reisbureaus
Wie wel eens met de beperkingen van reisbureaus te maken heeft gehad ('De gids is nog niet binnen', 'Naar Chios in de winter, dat is onmogelijk') kan proberen zijn of haar vakantie via internet te regelen.

Internetaankopen bij tankstations
UPS, 's werelds grootste pakketbezorger, en oliemaatschappij Texaco zijn een proefproject begonnen waardoor mensen die aankopen verrichten via internet hun bestelling kunnen ophalen bij vierhonderd Texaco benzinestations in Nederland, België en Luxemburg. De eerste klant is de wijnverkoper WineSmart.com. Wie op de website van dit bedrijf wijn bestelt krijgt een lijst van Texaco-stations te zien. Na selectie van een van die stations heeft de klant veertien dagen de tijd om er zijn bestelling op te halen. Dit systeem moet de transportkosten drukken en voorkomen dat UPS bij klanten voor een gesloten deur komt. Inmiddels heeft ook sportartikelengigant Nike aangekondigd van het systeem gebruik te willen maken. (Redactie economie)

Fusie drie Japanse telecombedrijven
Drie Japanse telecombedrijven zijn met elkaar gefuseerd en vormen nu het op een na grootste bedrijf in deze sector in Japan. Het nieuwe bedrijf, KDDI, hoopt een geduchte concurrent te worden van Nippon Telegraph and Telephone Corp (NTT), dat nu nog 95 procent van alle lokale telefoongesprekken verbindt. KDDI verwacht volgend jaar een omzet van bijna 11 miljard dollar (27,61 miljard gulden). (AP)


De leukste links naar artikelen over internet en internetjournalistiek staan elke week in de nieuwsbrief van columnist en internetjournalist Francisco van Jole. Van Jole toont aan wat de impact is van een on line gemeenschap. Deze week bespreekt hij o.m. de tegenvallende bezoekersaantallen van de Olympische IOC-site. De nieuwsbrief staat op de website van Van Jole. Op die site is het ook mogelijk een emailabonnement te nemen.
(www.2525.com)

NRC Webpagina's
2 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad