U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Servië overspoeld door protestacties
Servië wordt vandaag overspoeld door een golf van protestacties. Rusland heeft bemiddeling aangeboden in de Joegoslavische verkiezingscrisis, maar Belgrado heeft dit afgewezen. Vooral in de Servische provinciesteden wordt vandaag op grote schaal gehoor gegeven aan de oproep van de verzamelde oppositie (DOS) om met stakingen en burgerlijke ongehoorzaamheid de verkiezingszege van Kostunica af te dwingen. Scholen en winkels bleven dicht. Wegen worden geblokkeerd en de hele dag door worden protestbijeenkomsten gehouden.

Consuls in actie tegen legionella
De Nederlandse ambassade in Madrid heeft de consulaten in Spanje opdracht gegeven Nederlanders te waarschuwen als bekend is dat zij willen overnachten in hotels die in verband gebracht worden met legionellabesmetting. Den Haag heeft de ambassades tot dusver geen officiële instructies hiertoe gegeven.

Loting bepaalt vertrek prins uit het IOC in 2007
Prins Willem-Alexander mag nog tot 2007 aanblijven als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Als uitvloeisel van de 'schoonmaakoperatie' werd in Sydney bij loting bepaald hoe lang de huidige IOC-leden nog in functie mogen blijven. De prins, die in juni vorig jaar in Seoul werd beëdigd, moet twee jaar eerder dan de 66- jarige Anton Geesink opstappen.

Patholoog verzweeg ontslag in Canada
Patholoog Dick van V. van het Westeinde-ziekenhuis in Den Haag, die door de Canadese politie wordt gezocht wegens onbehoorlijke opslag van menselijke organen, heeft de directie van het Haagse ziekenhuis onkundig gehouden dat hij in 1998 in Canada wegens 'incompetentie' is ontslagen. Een woordvoerder van het ziekenhuis in Den Haag zei vanmiddag dat de directie hierover "verbaasd" is.

Weer oproep tot bestand In Israel
Israelische en Palestijnse leiders hebben elkaar vandaag opnieuw opgeroepen tot een staakt-het-vuren na vier dagen van zwaar geweld in Jeruzalem, op de Westelijke Jordaanoever, in de Gazastrook en in Israelisch-Arabische plaatsen. Bij deze zwaarste botsingen in vier jaar zijn zeker 35 doden gevallen.

Opnieuw ongeluk met Grieks schip
De Zeus III, een cruiseschip met 31 merendeels bejaarde Amerikaanse passagiers, is in de nacht van zaterdag op zondag bij Naxos op een klip gelopen. Het is het derde scheepsongeluk binnen een week, en wederom onder onbegrijpelijke omstandigheden en bovendien bij mooi weer. De meeste opvarenden moesten overboord springen omdat de sloepen niet werkten. Zij konden door vissers worden opgepikt. Een man van 82 jaar bezweek aan een hartaanval.

Missie uitgesteld naar Molukken
De missie van de Europese Unie naar Ambon gaat voorlopig niet door omdat Jakarta de veiligheid niet kan garanderen. De missie was bedoeld om op het hoofdeiland van de Molukken de humanitaire en mensenrechtensituatie te peilen.

Twijfel ANWB over ambulances
Een plan van de ANWB om de regionale ambulancediensten over te nemen dreigt toch niet door te gaan. De ANWB vindt de schulden van de ambulances te groot en de budgettering van de overheid ouderwets.

Onderzoek naar ontgroening
Het bestuur van de Erasmus Universiteit in Rotterdam laat onderzoeken of zich begin vorige maand tijdens de ontgroening bij het studentencorps misstanden hebben voorgedaan. Enkele ouders hebben geklaagd.

ASML koopt voor 4 mld bedrijf
ASM Lithography, toeleverancier van chipmakers, koopt voor 1,8 miljard euro in aandelen concurrent Silicon Valley Group (SVG). Met de overname ontstaat 's werelds grootste fabrikant van machines voor lithografie.

Later regen
Morgen af en toe zon, maar later in het westen kans op regen. Maxima 16 17 graden bij een meest matige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: Licht wisselvallig herfstweer met af en toe zon en een enkele bui. Maxima rond normaal.


NRC Webpagina's
2 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad