Klik hier
Donderdag 14 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws

Mail uw vragen naar de sportredactie in Sydney

Profiel over Studiekeuze: een leidraad voor de aankomende student.
Stemming: Moeten de chauffeurs door de regering worden gecompenseerd voor de hoge brandstofprijzen?
Rapport Sociaal en Cultureel Planbureau: economische groei dankzij vrouwen.
Digitale Leestafel: de Amerikaanse Big Brother-bewoners dreigen op te stappen.
'Mr. Market is a cruel fellow': rendement beleggingsfondsen augustus
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Antillen
Dossier Echelon
Dossier Electronisch Zakendoen
Dossier Electronisch Uitgeven
Dossier Microsoft
Dossier Oostenrijk
Dossier Suriname
Dossier World Online


JAKARTA - Ravage in de parkeergarage onder het beursgebouw in Jakarta, waar gisteren een autobom ontplofte. De aanslag, die 15 mensen het leven kostte, houdt mogelijk verband met het proces wegens corruptie tegen oud-president Soeharto (79). Dat proces werd vanochtend hervat, maar evenals twee weken geleden liet Soeharto verstek gaan. Zijn artsen betoogden vanochtend dat hij te ziek is om voor de rechter te verschijnen.
(Foto AP)

Kamer bereidt onderzoek naar frequentieveiling voor
Een commissie van wijzen zal op verzoek van de Tweede Kamer de gang van zaken rond de omstreden veiling van UMTS-frequenties onderzoeken. De vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat werkt een voorstel daartoe uit. Wie in de commissie zitting zullen nemen is nog niet bekend.

Brussel bereid tot dieselcompensatie
Aan de brandstofcrisis in België en Groot-Brittannië lijkt een einde te komen. Na Frankrijk toont nu ook België zich bereid de vrachtwagenschauffeurs tegemoet te komen. Londen doet dat nog niet.

Melkert: grotere rol voor Kamer bij kabinetsformatie
De Tweede Kamer moet een grotere rol gaan spelen bij kabinetsformaties. Dat heeft PvdA-fractieleider Melkert gisteren voorgesteld. In zijn visie laat deze zwaardere rol van het parlement de rol van de Koningin bij formaties onverlet.

Boete NS bij te veel vertraging
De Nederlandse Spoorwegen riskeren een boete van maximaal 25 miljoen gulden als het bedrijf er de komende jaren niet in slaagt de punctualiteit van de treinen te verbeteren. Voorts zullen reizigers die hebben te lijden onder vertraging kunnen rekenen op compensatie.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
Naar België?
Dan de complete
Voskuil mee

Mediabeleid van Kremlin oogst kritiek
Ruslands nieuwe richtsnoer voor het mediabeleid, die woensdag op een website van het Kremlin is gepubliceerd, biedt president Poetin armslag om de persvrijheid in te perken.

Autobom in Jakarta eist vijftien levens
Het dodental van de bomexplosie in Jakarta is gisteren opgelopen tot vijftien. Het vermoeden bestaat dat de aanslag verband houdt met het proces tegen oud-president Soeharto, dat vanochtend werd hervat, opnieuw in afwezigheid van de beklaagde.

 
Boeren blokkeren hacienda president
Landloze boeren in Brazilië kwamen deze week weer in actie tegen de ongelijke verdeling van het grondbezit in hun land. Ze bezetten onder meer de toegang tot de hacienda van de president Cardozo. Vroeger, als academicus, prees Cardoso landbezettingen als 'systeemveranderend'. Nu hij president is vindt hij bezettingen 'staatsondermijnend'.

Veiligheid op het internet schreeuwt om samenwerking
Een reeks van incidenten maakt duidelijk dat het met de beveiliging van internet droevig is gesteld. De afzonderlijke ministeries buitelen over elkaar heen met initiatieven. Maar om tot verbeteringen te komen is betere coördinatie tussen alle betrokken departementen noodzakelijk. Daar ligt een mooie taak voor premier Kok, vindt Wibo Koole.

Justitie vervolgt top van Content
Justitie gaat de voormalige top van uitzendbedrijf Content vervolgen in de voorkennisaffaire rond de overname van de onderneming. Het betreft voormalig president-commissaris A. Maas en de twee voormalige directieleden. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie desgevraagd bevestigd.

'Niemand wordt slechter van motto: volg de leider'
Dat concurrenten de marktleider volgen in hun prijsbeleid komt ook buiten de benzinemarkt voor. Van luiers tot hypotheken. Dat maakt het nog geen verboden kartel.

In het atletendorp komt de sportman niets tekort
Waar wonen de atleten tijdens de Spelen in Sydney? Een kijkje in het olympisch dorp. Een vreemde mixure tussen een paradijsje en een camping.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Na de quarantaine
De veertien landen die Oostenrijk een aantal maan den geleden in diplomatieke quarantaine plaatsten, hebben deze week hun tactische terugtocht voltooid. Het rookgordijn waarachter de manoeuvre werd uitgevoerd, was gelegd door 'drie wijzen', die concludeerden dat verlenging van de quarantaine 'contraproductief' zou zijn, daarmee lippendienst bewijzend aan de stelling dat het opgelegde isolement tot dusver wel degelijk nut had gehad.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad