U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brussel bereid tot dieselcompensatie
Aan de brandstofcrisis in België en Groot-Brittannië lijkt een einde te komen. Na Frankrijk toont nu ook België zich bereid de vrachtwagenschauffeurs tegemoet te komen. Londen doet dat nog niet.

Melkert: grotere rol voor Kamer bij kabinetsformatie
De Tweede Kamer moet een grotere rol gaan spelen bij kabinetsformaties. Dat heeft PvdA-fractieleider Melkert gisteren voorgesteld. In zijn visie laat deze zwaardere rol van het parlement de rol van de Koningin bij formaties onverlet.

Boete NS bij te veel vertraging
De Nederlandse Spoorwegen riskeren een boete van maximaal 25 miljoen gulden als het bedrijf er de komende jaren niet in slaagt de punctualiteit van de treinen te verbeteren. Voorts zullen reizigers die hebben te lijden onder vertraging kunnen rekenen op compensatie.

Justitie vervolgt top van Content
Justitie gaat de voormalige top van uitzendbedrijf Content vervolgen in de voorkennisaffaire rond de overname van de onderneming. Het betreft voormalig president-commissaris A. Maas en de twee voormalige directieleden. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie desgevraagd bevestigd.

Kabinet nodigt RMS alsnog uit voor gesprek
Het kabinet nodigt alsnog de RMS-regering uit voor het gesprek dat het maandag gaat voeren met de Molukse gemeenschap. Dat de RMS eerder niet was gevraagd, berust op "een misverstand".

Hbo verliest kwaliteit
Hogescholen krijgen een steeds grotere kwaliteitsachterstand op universiteiten. Dat blijkt uit enquêtes onder studenten die worden gepubliceerd in de Keuzegids Hoger Onderwijs. Bijna driekwart van alle universitaire studies krijgt van de ondervraagden een rapportcijfer van 7 of hoger, terwijl meer dan driekwart van de hbo-opleidingen lager scoort dan een 7.

'Poetin kan vrije pers breidelen'
Ruslands nieuwe richtsnoer voor het mediabeleid, dat woensdag op een website van het Kremlin is gepubliceerd, biedt president Poetin armslag om de persvrijheid in te perken.

DNB: volgend jaar inflatie 4 pct
De Nederlandse inflatie kan volgend jaar oplopen tot 4 procent. Dat is de grootste stijging van de consumentenprijzen sinds 1982. Dit stelt de Nederlandsche Bank in het kwartaalbericht van september.

Banken VS van naam gaan samen
Chase Manhatten, in grootte de derde bank van de Verenigde Staten, heeft gisteren bevestigd dat het de zakenbank JP Morgan koopt voor 35 miljard dollar in aandelen. Chase versterkt zich hiermee vooral op het terrein van het lucratieve zakenbankieren. De nieuwe combinatie, JP Morgan Chase, verwacht door het samengaan van de twee banken anderhalf miljard dollar op kosten te kunnen besparen.

Zware buien
Morgen overdag grotendeels bewolkt en lokaal lichte regen. 's Avonds vanuit het westen zware buien met onweer. Zwakke tot matige zuidelijke wind. Maximumtemperatuur 18 tot 22 graden. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Zaterdag buien en koeler. Vanaf zondag overwegend droog.


NRC Webpagina's
14 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad