U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Niet ABN, maar klant moet zich wapenen
Beveiligingsdeskundigen zijn niet onder de indruk van de 'kraak' van HomeNet van ABN Amro. Ze zijn bang dat de echte oorzaak van het lek genegeerd wordt. Het zijn de besturingssystemen van de computers die onveilig zijn.

Raad voor de Journalistiek blijft onmisbaar
Ondanks een recente dubieuze uitspraak, blijft de Raad voor de Journalistiek zinvolle taken vervullen, meent F. Kuitenbrouwer.

Fusie AOL en Time Warner in gevarenzone
De Amerikaanse mededingingsautoriteit wil de aangekondigde fusie van internetaanbieder America Online (AOL) en mediaconcern Time Warner tegenhouden, als beide bedrijven niet akkoord gaan met een flink pakket restricties. Dit meldden Amerikaanse juristen, die betrokken zijn bij het onderzoek, gisteren.

Reclame maken voor reclame
De oude dame kijkt ernstig voor zich uit. Ze oogt ernstig vereenzaamd, alsof ze de hoofdpersoon is in zo'n reclamespotje dat ons moet oproepen geld te storten of op zijn minst vaker aan de medemens te denken. Maar het beeld is misleidend. Even later blijkt dat ze in werkelijkheid geconcentreerd zit te kijken naar de website van de STER, om vervolgens in hartelijk lachen uit te barsten bij het zien van zo veel vertier. En aan bezoek heeft ze geen enkele behoefte, want ze zit, aldus het commentaar, middenin de reclame.

KPN, VNU in starters
Telecombedrijf KPN en uitgever VNU gaan samen investeren in startende ondernemingen op het terrein van de telecommunicatie, media/informatie en informatietechnologie. Ze doen dat via een nog op te richten fonds, het KPN-VNU Convergence Fund. De twee concerns hebben 30 miljoen dollar gereserveerd (73 miljoen gulden), waarvan zij elk de helft voor hun rekening nemen. De partners verwachten dat de investeringen geld opbrengen, maar de meerwaarde is volgens hen vooral van strategische aard. De bedoeling is dat het fonds volgende maand begint.

Wolters Kluwer stoot af
Wolters Kluwer wil haar 50-procentsbelang in de Zweedse uitgever van vakbladen E + T Förlag verkopen aan de Finse tijdschriftenuitgeverij Helsinki Media. In 1999 had E + T Förlag (tweehonderd werknemers) een omzet van zo'n 70 miljoen gulden. De verkoop past in de strategie van Wolters Kluwer zich te richten op minder conjunctuurgevoelige activiteiten met aantrekkelijke marges.

Einde monopolie staatstelecombedrijf Israel
Israel maakt een einde aan het laatste monopolie van het staatstelecombedrijf Bezeq. De Israelische minister van communicatie, Ben-Eliezer, tekende gisteren een akkoord, waardoor nu ook het vaste, binnenlandse telefoonnet toegankelijk is voor andere telecomaanbieders. Binnen een maand moeten aanbieders van telecommunicatie actief zijn op het vaste telefoonnet en voor nieuwe bedrijven geldt een termijn van acht maanden tot een jaar. Het openstellen van het telecomnetwerk, dat volgens schema al twee jaar geleden had moeten gebeuren, biedt eveneens andere telecomaanbieders de mogelijk tot concurrentie met de zeer snelle internettoegang van Bezeq. Ben-Eliezer verwacht verwacht dat de Israelische markt nog twee of drie nieuwe aanbieders kan verdragen. Israel beschikt al over een keur aan services voor internationaal telefoonverkeer, telefoonkaarten en mobiele telefonie. (AP)

Apparatuur op zakformaat voor internet
Het Japanse NTT Docomo (mobiele telefonie) wil samen met het Amerikaanse Palm apparaten op zakformaat ontwikkelen die toegang bieden tot internet. Docomo en 3Com, het moederbedrijf van Palm, kwamen eerder dit jaar overeen dat zij gezamenlijk mobiele diensten en apparatuur daarvoor gaan ontwikkelen. De Palmcomputer geniet een grote populariteit in Europa en met name de Verenigde Staten. In Japan heeft het Amerikaanse bedrijf nog niet echt een voet aan de grond gekregen. (Redactie Economie)


Niet alleen de prijs voor de grond onder uw nieuwe huis is op dit moment erg hoog. Ook de prijs van grond voor natuurgebieden en ander groen is flink gestegen, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde rapport Natuurbalans 2000. Het kabinet komt daardoor geld tekort om 'het groen' in Nederland op peil te houden. De mooiste natuurgebieden, wandelroutes en natuuractiviteiten' kunt u 'voorlopig' nog vinden op de uitgebreide en groene site Natuur.pagina.
(natuur.pagina.nl)

NRC Webpagina's
5 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad