U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Politie staakte volgen verdachten
ROTTERDAM, 5 SEPT. Wegens personeelskrapte heeft de Rotterdamse politie vlak voor de fatale overtocht van een groep Chinezen naar Groot- Brittannië de observatie van verdachten tijdelijk gestaakt. Tijdens dit 'Dover'-transport kwamen 58 illegale Chinezen om het leven.

Zalm: Veiling UMTS had een noodrem nodig
DEN HAAG, 5 SEPT. Minister Zalm (Financiën) erkent dat de procedure voor de veiling van frequenties voor een nieuwe generatie mobiele telefonie (UMTS) niet flexibel genoeg was. De regels voor de veiling stonden niet toe dat de overheid kon ingrijpen toen bleek dat zich ingrijpende wijzigingen op de markt voordeden.

Hoge grondprijs bedreigt natuur
ROTTERDAM, 5 SEPT. De grondprijzen zijn zo sterk gestegen dat het rijk 4 miljard gulden extra nodig heeft voor de aankoop van terreinen voor het milieubeleid. Dat staat in de Natuurbalans 2000, een jaarlijks rapport over de toestand van de natuur in Nederland.

Kok overwoog voorzitterschap Europese Commissie
DEN HAAG, 5 SEPT. Wim Kok had vorig jaar voorzitter van de Europese Commissie kunnen worden, zo heeft oud-Eurocommissaris Van Miert verklaard. Kok zelf heeft over deze mogelijkheid "heel serieus nagedacht", erkent de premier vanmiddag in een gesprek met NRC Handelsblad. Maar omdat niemand Kok belde na zijn aanvankelijke weigering, had de premier van de post afgezien.

Verlies Corus miljard gulden
LONDEN, 5 SEPT. Het verlies van het Brits-Nederlandse staal- en aluminiumconcern Corus is in de eerste negen maanden van zijn bestaan opgelopen tot 280 miljoen pond (ruim een miljard gulden). Het concern wijt de ontstane problemen voornamelijk aan het dure pond. De problemen van Corus, ontstaan uit de fusie tussen Hoogovens en British Steel, zijn daarmee aanzienlijk groter dan verwacht.

Nabij Fireworks meer vuurwerk
AMSTERDAM, 5 SEPT. In de directe nabijheid van het vuurwerkbedrijf SE Fireworks in Enschede bevond zich een tweede vuurwerkopslagplaats die dreigde te exploderen. Dat blijkt uit het logboek van het Regionaal Coördinatiecentrum, van waaruit de hulpverlening na de ontploffing op 13 mei werd gecoördineerd.

Kritiek op fouten met uitkeringen
DEN HAAG, 5 SEPT. De vijf uitvoerders van WW en WAO maken te veel fouten. Dat stelt het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen (LISV), opdrachtgever van de vijf uitvoerders.

Verdachte in moordzaak-Pieck
ZWOLLE, 5 SEPT. De politie van het regiokorps IJsselland heeft vanochtend een 38-jarige inwoner van Kampen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen. Het meisje verdween op 11 juli en werd twee dagen later dood aangetroffen in de bossen bij Dronten.

IHC rekent op orders oliesector
SCHIEDAM, 5 SEPT. IHC Caland verwacht dat de grote oliemaatschappijen dit jaar zullen beginnen met het opvoeren van de investeringen, en dat het Schiedamse bedrijf daar vanaf 2002 van zal profiteren. Bestuursvoorzitter J. van Dooremalen zei dat bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Berezovski geeft tv-zender niet op
MOSKOU, 5 SEPT. De Russische zakentycoon Boris Berezovski weigert in te gaan op een oproep van het Kremlin zijn belang in het onafhankelijke televisiestation ORT binnen twee weken over te doen aan de Russische staat. Berezovski beschikt over 49 procent van de aandelen.

Herfstig
Vannacht in het westen regen, elders droog. Morgen regenachtig. 's Middags een opklaring, later buien met onweer. Matige tot krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Temperatuur 17 graden. Donderdag tot en met zondag: overwegend droog, meer zon en temperatuur oplopend tot 22 graden.

NRC Webpagina's
5 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad