U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Verslaving
Hoe metaforen werkelijkheid worden: de War on Drugs begon als verbale vergelijking waarmee de president liet zien dat hij het serieus meende met de drugsbestrijding maar in de loop der tijd werd de term steeds letterlijker opgevat: verslaving bestrijden met troepen en bewapende helikopters in Colombia.


T V   V O O R A F :


Dood aan de insecten
Veel computerspelletjes beginnen met een indrukwekkend introductiefilmpje waarin je het spel in een gewichtige fotorealistische driedimensionale animatie uitgelegd krijgt. Daarna zijn de beelden in het spel zelf eigenlijk altijd veel minder van kwaliteit. De sf-serie Starship Troopers doet denken aan een lang volgehouden introductie van een videospel.


F I L M   V O O R A F :


El Mariachi
Begeleid door een voice-over die platitudes over gebrek aan liefde, geld en geluk aan elkaar breit, bereikt de gitarist het stoffige grensstadje. Het is zo'n anoniem gat waar dikbuikige mannen hun bier direct uit de fles drinken en de honden getraind zijn in het ontwijken van ongeduldige laarzen. Hier vechten twee mannen een vete uit. De een gaat gekleed in het zwart, de ander in het wit, maar aan de kleur is niet af te lezen wie moreel de overhand heeft. De enige echt onschuldige is de muzikant, die onbedoeld verzeild raakt tussen de twee vechtersbazen.


NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad