U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Blokkade havens en Kanaaltunnel
Franse vissers hebben vanochtend de blokkade van elf Franse havens uitgebreid tot de terminal voor personenauto's van de Kanaaltunnel. Ze protesteren tegen de sterk gestegen brandstofprijzen. Vrijwel al het vervoer van vracht en personen met veerboten van Frankrijk naar Groot- Brittannië en Corsica is stil komen te liggen. Tienduizend Britse toeristen zijn gestrand.

Gift en krediet Antillen
De Antillen krijgen van de Nederlandse regering alle financiële steun die dit jaar volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) noodzakelijk is. Naast dit krediet is de Antillen een extra gift van twintig miljoen gulden toegezegd voor werkgelegenheid en onderwijs.

'Bosnië-beleid was emotioneel, niet realistisch'
Gebrek aan realiteitszin, emoties en moraliteit bepaalden in de periode 1990-1995 het Joegoslavië-beleid van Nederland. Tot deze conclusie komt ambtenaar dr. N. Both van Buitenlandse Zaken in zijn vandaag gepubliceerde boek 'From Indifference to Entrapment'.

ECB verhoogt rente met kwart procentpunt
De Europese Centrale Bank heeft haar belangrijkste geldmarkttarief met een kwart procentpunt verhoogd tot 4,5 procent. De vanmiddag aangekondigde renteverhoging is de zesde in één jaar.

'Allochtone taalles onvoldoende'
Het taalonderwijs aan allochtonen is slecht geregeld, de uitval is hoog en er is onvoldoende inzicht in het rendement. Dat concludeert de Rekenkamer in een vandaag verschenen rapport.

Personeel bedrijf voor de klas
Werknemers van het Utrechtse organisatie- en adviesbureau Ordina kunnen als onderdeel van hun werk gaan lesgeven op middelbare scholen. Het is voor het eerst dat een groot bedrijf zijn personeel aan scholen uitleent.

Soeharto blijft weg van zitting
Oud-president Soeharto van Indonesië is vanmorgen niet verschenen op de eerste dag van het proces dat tegen hem is aangespannen wegens corruptie en machtsmisbruik. Hij zou ziek zijn.

'Brandweer wachtte op Poetin'
De brand die zondag uitbrak in de Moskouse televisietoren kon niet snel worden bedwongen omdat de brandweer drie uur moest wachten tot president Poetin zelf bevel gaf de elektriciteit naar de toren af te snijden. Dat zegt het hoofd van de Moskouse brandweer.

Zware straffen voor skinheads
Een rechtbank in Oost-Duitsland heeft één skinhead veroordeeld tot levenslang en twee anderen tot negen jaar gevangenisstraf wegens het doodtrappen van een Mozambikaanse inwoner van Dessau.

Ronald de Boer naar Glasgow
Ronald de Boer (30) voetbalt de komende vier jaar voor de Schotse club Glasgow Rangers. De Rangers betalen Barcelona, waar De Boer tot nu toe speelde, 15 miljoen gulden voor de transfer.

Enige regen
Enige tijd regen. Morgenochtend in het oosten droog, later vanuit het westen opklaringen. Maxima tot 21 graden, zuidzuidwesten wind, kracht 3-5. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: veel buien, kans op onweer, meer wind en middagtemperaturen van 17 graden.

NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad