U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Topman AltaVista UK afgetreden
De directeur van het Britse dochterbedrijf van AltaVista, Andy Mitchell, is gisteren afgetreden na een zeer omstreden beslissing van het bedrijf om de gratis internetaansluitingen voor consumenten te beëindigen.

Megaclaim bedreigt Microsoft
De beslissing van een rechter in San Francisco afgelopen dinsdag om één particuliere klacht tegen softwaremaker Microsoft als een gezamenlijke aanklacht van miljoenen burgers aan te merken, vormt een nieuwe grote bedreiging voor het concern.

Een gevaarlijke gek
Het moest een revolutionair proces worden, en dat werd het. Daar stonden Andreas Baader en Gudrun Enslin garant voor. Zij stonden, samen met nog twee andere strijdmakkers voor de linkse zaak, in oktober 1968 terecht wegens brandstichting in twee warenhuizen in Frankfurt am Main. Zij waren binnen en buiten de rechtbank verzekerd van steun, respectievelijk van Horst Mahler en Ulrike Meinhof.

Nieuwe hoofdredacteur Algemeen Dagblad
De huidige hoofdredacteur van het weekblad Vrij Nederland, Oscar Garschagen, is benoemd als nieuwe hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad (AD). Dit melden bronnen binnen PCM, uitgever van het AD en onder meer deze krant. Garschagen (47) trad ruim twee jaar geleden aan bij Vrij Nederland. Hij veranderde het aanzien van het blad en introduceerde verschillende nieuwe rubrieken, maar kon de scherpe oplagedaling niet keren. Vóór zijn functie bij Vrij Nederland was Garschagen onder meer correspondent in Brussel en Washington voor de Volkskrant. Bij het AD, dat ook te kampen heeft met een dalende oplage, volgt Garschagen P. van Dijk op. Garschagen was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

UMTS-veiling Oostenrijk
De veiling van UMTS-frequenties zal in Oostenrijk worden gehouden tussen 6 en 10 november. Dat heeft de Oostenrijkse overheid vandaag bekendgemaakt. Er zullen vier tot zes licenties worden toegewezen, aldus een woordvoerster van Telekom Control, het overheidsorgaan belast met de veiling van de frequenties, die mobiel internetten mogelijk maken. Gegadigden hebben tot 13 september om zich aan te melden. Er worden twaalf frequentieblokken geveild.

Surfboard neemt Startpage.com over
Surfboard Holding neemt www.startpage.com over voor een onbekend bedrag. De Nederlandse holding is uitgever van onder meer www.surfboard.nl en www.baldey.com, beide goed voor ruim 350.000 bezoekers per maand. De Amerikaanse startpagina wordt maandelijks door meer dan een miljoen mensen bezocht. Surfboard streeft ernaar wereldwijd te behoren tot de top-drie van meta-zoekmachines. (ANP)

Merk Packard geveild
Het Amerikaanse vermaarde automerk Packard wordt vandaag geveild op de internetsite eBay. De eigenaar, Packard Motor Car Company, hoopt op deze manier de financiering te krijgen voor de ontwikkeling van een nieuwe model auto.


Hoe werken de mensenlijke hersenen? Bij de tv-serie over dat onderwerp heeft de BBC een handige webspecial gemaakt die zowel in tekst als in beeld uitlegt hoe de hersenen eruit zien, groeien, en ook over hoe muziek invloed kan hebben op de ontwikkeling van het orgaan. De special is onderdeel van een groter dossier over het menselijk lichaam. Daarin ook een uitleg de werking van bijvoorbeeld het hart.
(www.bbc.co.uk)

NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad