Klik hier
Woensdag 30 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Discussieer mee over staanplaatsen in de trein.
Haagse staat: Melkert huilt om Marjet van Zuylen.
De paus is tegen klonen. Achtergronden in Dossier Genetische Manipulatie.
De Stemming: landbouwgif toelaten of verbieden?
Economie voor jou: de balans van KPN.
Het gelijk van Kranten.com in @.
Bruce Springsteen nog steeds onbegrepen: Digitale Leestafel.
Alles over bridge in het Profiel.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
In het nieuws:
Cahier Peper
Dossier Nederlandse Antillen
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Suriname
Dossier Telecom
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.

Laatste nieuws:
De ‘zieke' beklaagde Soeharto komt niet naar voren
Oud-president Soeharto van Indonesië verscheen vanmorgen niet op de openingszitting van zijn proces. Het openbaar ministerie deed of zijn neus bloedde en de verdediging mocht uitleggen dat beklaagde ‘ziek' is.


CARTAGENA - Een lid van een speciale politie-eenheid doorzoekt een huis in de Colombiaanse kuststad Cartagena. De actie is onderdeel van de veiligheidsmaatregelen bij het bezoek van president Clinton, vandaag. Hij brengt een militair hulppakket mee voor de Colombiaanse president Pastrana, die strijdt tegen drugs en guerrillalegers.
(Foto AP)

Telecombedrijven 'stuurden' veiling
De aanbieders van mobiele telefonie in Nederland, in het bijzonder KPN, hebben het ontwerp van de veiling van UMTS-frequenties deze zomer al vorig jaar op cruciale punten naar hun hand gezet.

Spelers UMTS-veiling dicteerden de regels
De deelnemers aan de UMTS- veiling deze zomer hebben zelf de randvoorwaarden ervoor kunnen dicteren. Dit blijkt uit notulen van de consultatierondes tussen overheid en bedrijfsleven die vorige zomer werden gehouden.

TNO: vuurwerk vaak zwaarder dan etiket meldt
Evenementenvuurwerk in Nederland is vaak zwaarder dan de etikettering op de verpakking aangeeft. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zo blijkt volgens onderzoeksinstituut TNO uit een inspectie van vuurwerkbedrijf Haarman in Enschede.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
Buurtcamera's:
goed bekeken

(Martien v. Zutven, Herpen)

Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar 010 406 69 67

'Makelaars veel te duur, weinig concurrentie'
De tarieven die makelaars hanteren bij de koop en verkoop van huizen zijn door een gebrek aan concurrentie onnodig hoog. Dit stellen de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis in een rapport dat zij gisteren hebben gepresenteerd.

Troetelkind van de Verenigde Naties
Precies een jaar geleden koos Oost-Timor voor onafhankelijkheid. Langzamerhand ontstaan de contouren van een nieuwe staat.

 
Hollywood vreest grote stakingen
In Hollywood dreigen de filmacteurs en scenarioschrijvers te gaan staken. De staking, die in april 2001 zou beginnen, leidt nu al tot een drastische herziening van de productieplannen van de grote Hollywoodstudio's.

KLM moet attitude wijzigen
De vliegveiligheid is bij KLM nooit in het geding geweest, zo concludeerde de commissie Droste gisteren. Maar als KLM geen maatregelen neemt, zijn veiligheidsrisico's "zeer wel denkbaar".

Boonstra weg, Philips wijzigt top ingrijpend
Cor Boonstra treedt komend voorjaar af als bestuursvoorzitter van Philips. Hij wordt bij het elektronicaconcern opgevolgd door de relatief onbekende Gerard Kleisterlee, die sinds begin dit jaar lid is van de raad van bestuur.

Boonstra maakte Philips welvarend
Jan Timmer redde Philips, Cor Boonstra maakte het concern welvarend. Volgend jaar, na een presidentschap van 4,5 jaar, vertrekt de tiende bestuursvoorzitter van Philips.

Witschge na drie jaar terug bij Nederlands elftal
Bondscoach Louis van Gaal heeft gisteravond Richard Witschge van Ajax opgeroepen om de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland te completeren. De middenvelder neemt de plaats in van de geblesseerde PSV'er Mark van Bommel.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Gaddafi als makelaar
De draaideur is weer in beweging gekomen. Zes gijzelaars op vrije voeten, een nieuwe gevangen genomen. Het is big business waarin miljoenen dollars omgaan. Abu Sayyaf, de islamitische terreurgroep op het Filippijnse eiland Jolo, treedt in de voetsporen van de op Iran georiënteerde terreurbendes die tijdens de Libanese burgeroorlog van de jaren tachtig goede zaken deden met het in gijzeling nemen van westerlingen.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad