U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Telecombedrijven 'stuurden' veiling
De aanbieders van mobiele telefonie in Nederland, in het bijzonder KPN, hebben het ontwerp van de veiling van UMTS-frequenties deze zomer al vorig jaar op cruciale punten naar hun hand gezet.

TNO: vuurwerk vaak zwaarder dan etiket meldt
Evenementenvuurwerk in Nederland is vaak zwaarder dan de etikettering op de verpakking aangeeft. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zo blijkt volgens onderzoeksinstituut TNO uit een inspectie van vuurwerkbedrijf Haarman in Enschede. Als gevolg van onjuiste etiketten kunnen volgens TNO bij een calamiteit in Nederlandse vuurwerk- opslagplaatsen "zich explosie-effecten voordoen die heftiger zijn dan voorzien en waarvoor onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen zijn".

Maleisië neemt onderzeeërs RDM
Nederland gaat onderzeeboten leveren aan Maleisië. Op korte termijn gaat het om de tweedehands onderzeeërs Tijgerhaai en Zwaardvis van de Rotterdamse werf RDM Submarines. In een later stadium zouden daar twee nieuw te bouwen Moray-onderzeeërs aan worden toegevoegd. Dat bevestigen industriële bronnen die bij de transactie zijn betrokken.

Rijksrecherche verhoort Peper over declaraties
Oud-minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) zal komende vrijdag voor het eerst door de rijksrecherche worden gehoord over zijn mogelijk strafbare declaraties als burgemeester van Rotterdam. Dit is vanmorgen namens Pepers advocaat J. Mentink bevestigd door diens kantoorgenoot E. van Liere. Peper wordt de komende weken, uitgezonderd volgende week, in totaal vijf dagen aan de tand gevoeld over een door de rijksrecherche samengesteld dossier inzake zijn declaraties als burgemeester, aldus betrokkenen bij het strafrechtelijk onderzoek.

Noodlanding KLM-toestel in Frankfurt
Een Boeing 767-300 van de KLM heeft vanmorgen wegens een storing aan de airconditioning een voorzorgslanding gemaakt op het vliegveld van Frankfurt. Het toestel, onderweg van Amsterdam naar Milaan, had 116 passagiers aan boord. Toen de druk in de cabine daalde, ging de piloot lager vliegen. De zuurstofmaskers zijn niet gebruikt.

Musea op de bres voor Huis Doorn
De directies van ruim twintig musea doen een dringend beroep op staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) om Museum Huis Doorn, de laatste verblijfplaats van de Duitse keizer Wilhelm II, niet te sluiten.

Winstval Laurus, bestuurders weg
Twee bestuursleden van supermarktconcern Laurus (Konmar, Super de Boer en Edah) zijn opgestapt wegens de "dramatische" resultaten over de eerste helft van dit jaar.

Rabo volledig eigenaar Robeco
Rabobank Nederland krijgt alle aandelen van Robeco in handen. De bank, al voor 50 procent eigenaar van de Rotterdamse vermogensbeheerder, neemt de resterende aandelen over voor 585 miljoen gulden.

Scherpere regels tegen gevaar BSE
De Britse regering gaat de veiligheidsregels in ziekenhuizen verscherpen om het besmettingsgevaar van de menselijke variant van de gekkekoeienziekte (BSE) te beperken. De gevaren lijken groter dan aanvankelijk gedacht.

Paus pleit voor orgaandonatie
Paus Johannes Paulus II heeft een warm pleidooi gehouden voor transplantatie en orgaandonatie. Hij keerde zich fel tegen klonen van embryo's, die daarna worden vernietigd.

Richard Witschge in Oranje
Richard Witschge van Ajax doet na drie jaar weer mee in Oranje. Hij neemt in de selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Ierland de plaats in van de PSV'er Mark van Bommel.

Vrij zonnig
Morgen vrij zonnig en droog, in de ochtend nog een lokale mistbank. Maximumtemperatuur 18 tot 22 graden en een zwakke tot matige oostenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: vanaf vrijdag veel buien, meer wind en frisser.


NRC Webpagina's
30 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad