U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Uitgever PCM moet freelancers apart betalen
PCM Uitgevers heeft inbreuk gemaakt op het auteursrecht van freelancers door zonder hun toestemming de electronische archieven van afzonderlijke kranten onder te brengen in een door derden te raadplegen centrale databank. Dit heeft de Amsterdamse rechtbank vandaag bepaald.

Vergoeding voor traag internetten
Kabelaanbieder Casema zal alsnog internetabonnees in achttien gemeentes een korting van 25 procent geven totdat alle problemen met internet via de kabel zijn opgelost. Dat heeft Casema gisteren gemeld.

De pijn van Wolters Kluwer
Wolters Kluwer verwacht dat de omzet en winst het komende jaar nauwelijks zullen groeien. Boosdoeners zijn internet en interne strubbelingen. Maar internetvrees heeft het bedrijf niet.

Internetplan Elsevier ligt op schema
Reed Elsevier ligt op schema met de verschuiving van opbrengsten naar internet. In de eerste helft van dit jaar is de omzet in internetactiviteiten meer dan verdrievoudigd tot 180 miljoen pond (zo'n 660 miljoen gulden).

Waarschuwing voor excessen op Duitse telecomveiling
Duitse economen waarschuwen voor het uit de pan rijzen van de biedingen op de telecomveiling in Mainz. De biedingen zijn gisteren opgelopen tot 24,7 miljard mark (27,8 miljard gulden). Dat is al veel hoger dan waarmee de Duitse regering rekening hield.

In VS meer vrouwen op internet
Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis van internet overtrof in het eerste kwartaal van dit jaar het aantal vrouwelijke bezoekers het aantal mannelijke bezoekers. Dat blijkt uit een rapport van de onderzoeksbureaus Media Metrix en Jupiter Communications dat vandaag is gepubliceerd.

Het gekraakte kroonjuweel
Ik wist dat het bestond, maar het in werking te zien blijft toch een verrassing: een illegale smartcard, zo'n plastic kaartje dat je in de kaartlezer van een digitale satelliet-ontvanger steekt, die het mogelijk maakt gratis naar Canal+ te kijken.

Zaak tegen prijsafspraken van platenmaatschappijen
Achtentwintig Amerikaanse staten zijn een rechtszaak begonnen tegen de vijf grootste platenmaatschappijen ter wereld, Sony, EMI, Warner Brothers, Universal Music en Bertelsmann.

Verizon koopt Northpoint
Verizon, de grootste aanbieder van lokale telefonie in de Verenigde Staten, koopt voor 350 miljoen dollar (840 miljoen gulden) een belang van 55 procent in Northpoint, aanbieder van snelle internet- verbindingen. Northpoint heeft in de VS 600.000 abonnees en is de belangrijkste partner van Versatel uit Amsterdam. Het aandeel van Verizon daalde gisteren met 11 procent nadat het bedrijf bekend maakte het komende jaar minder omzet te verwachten. Ongeveer 85.000 werknemers van Verizon zijn drie dagen geleden in staking gegaan na mislukte CAO- onderhandelingen.

Endemol breidt uit in VK
Endemol Entertainment heeft van de Guardian Media Groep het belang van 50 procent in de joint venture GMG Endemol Entertainment overgenomen. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt. CMG Endemol Entertainment is op de Britse markt een van de grootste onafhankelijke productiebedrijven. Het bedrijf brengt populaire programma's als Big Brother, Changing Rooms, Miss World en The Pepsi Chart op het scherm. Endemol, dat zelf onlangs door het Spaanse Telefonica is ingelijfd, noemt de Britse markt door zijn omvang en de smaak van het publiek een sleutelmarkt. CMG-Endemol wordt nu omgedoopt tot Endemol Entertainment UK.

Netscape heeft veiligheidslek
Een veiligheidslek in de internetbrowser Netscape maakt computers kwetsbaar voor krakers. Via internet kan het lek de harde schijf voor iedereen toegankelijk maken. Netscape is na Explorer de meest gebruikte browser om op het web te surfen. Het lek is ontdekt door een programmeur, die er melding van maakte op zijn website. Een woordvoerder van Netscape erkent de fout. Alle versies die draaien onder de besturingsprogramma's Windows 95, 98 en 2000 of onder Linux hebben er last van. De enige remedie is het uitschakelen van de Java Virtual Machine, een onderdeel van de browser. Een gebruiker merkt niet dat hij wordt gekraakt. Dat gebeurt alleen als hij bepaalde sites bezoekt. (AFP)

Luxemburgs blad publiceert namen van pedofielen
Het Luxemburgse boulevardblad l'Investigateur wil morgen namen publiceren van Belgische pedofielen. Journalist Jean Nicolas zegt vandaag in een Belgische krant dat hij namen van veroordeelde én verdachte pedofielen wil noemen: "Ik zal er misschien wel eens een keer naast zitten, maar beter een verkeerde naam in mijn blad dan een kind dat vermoord wordt." Het Britse News of the World stopte laatst met de publicatie van namen nadat genoemde pedofielen werden aangevallen. Eén man pleegde zelfmoord, maar zijn naam was niet door de News gepubliceerd. L'Investigateur, alleen verkrijgbaar via abonnement, haalt de namen uit de Dutroux-dossiers. Marc Dutroux wacht in een cel op zijn proces wegens verkrachting van en moord op meerdere meisjes.


Nerds, dorks, losers, sulletjes - iedereen kent er wel één of durft te bekennen dat hij er zelf een is. In de film Revenge of the Nerds (vanavond op televisie) verenigen de sullen zich om te strijden tegen iedereen die hen pest. Maar op internet lijken de losers opnieuw het slachtoffer te worden van pesterijen. De site Losers.org verzamelt foto's van sullen op het net, en linkt naar (de veelal tenenkrommende) voorbeelden van sullig webdesign.
(www.losers.org)

NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad