U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Bomexplosie in Moskou: 7 doden
Rusland wacht gespannen op nieuwe terreurdaden nadat gisteren bij een bomaanslag in een voetgangerstunnel in het hart van Moskou ten minste zeven doden en 93 gewonden vielen.

Derde arrestatie in vuurwerkzaak
Justitie in Almelo heeft gisteren een derde verdachte aangehouden in verband met de vuurwerkramp in Enschede. Het is een werknemer van S.E. Fireworks, die wordt verdacht van meineed. Hij zou tijdens de verhoren door de rechter-commissaris over de ramp, op zaterdag 13 mei, hebben gelogen.

Raad van State kritiseert Netelenbos om Schiphol
De Raad van State heeft minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) gisteren op de vingers getikt wegens onzorgvuldigheid bij het vaststellen van milieuregels voor Schiphol.

Katwijk tegen vestiging bordeel
De gemeente Katwijk is niet van plan een van haar inwoners toestemming te geven een bordeel te vestigen in een pand waarvan hij de eigenaar is. Dat heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt.

Oud-strijders uit Libanon mogen Nederland niet in
Nederland is niet bereid een groep pro-Israelische Libanese SLA- militairen en hun families op te nemen, die eind mei naar Israel zijn gevlucht en sindsdien in levensgevaar zouden zijn. In regeringskringen is vanochtend vernomen dat die beslissing vandaag aan de Israelische regering wordt overgebracht.

Wahid loopt zware averij op
President Wahid van Indonesië heeft gisteren tijdens de algemene beschouwingen in het Volkscongres zware politieke schade opgelopen. De meeste Congresfracties gaven hem na tien maanden in het hoogste ambt een onvoldoende, zonder daar overigens vergaande consequenties aan te verbinden.

Hooggerechtshof staat berechting Pinochet toe
Het Chileense Hooggerechtshof heeft met veertien tegen zes stemmen de immuniteit van oud-dictator Augusto Pinochet opgeheven. Hij kan nu terechtstaan voor een groot aantal 'verdwijningen' van linkse tegenstanders in de periode 1973-1990.

CDU-voorzitter wil beroepsverbod
CDU-voorzitter Angela Merkel vindt dat de Duitse regering een beroepsverbod voor rechts-radicalen moet afkondigen, zodat ze niet in overheidsdienst kunnen komen.

Prijs Duitse telecom loopt op
De opbrengst van de Duitse mobiele-telecomveiling is gisteren opgelopen tot 27,8 miljard gulden. Een soortgelijke veiling in Nederland leverde de Nederlandse staat zes miljard op. Duitse economen waarschuwen voor het uit de pan rijzen van de biedingen, hoewel de opbrengst in Duitsland tot nu toe relatief lager is dan in Nederland.

Nieuwe records economie VS
De groei van de Amerikaanse productiviteit in de afgelopen 12 maanden was de hoogste sinds 17 jaar. De arbeidskosten zijn voor het eerst sinds 1984 gedaald.

Lagere winst Reed Elsevier
De winst van Reed Elsevier is in het eerste halfjaar teruggelopen met 5 procent tot 351 miljoen pond sterling (1,4 miljard gulden). Dit resultaat is beter dan analisten hadden verwacht.

Wolkenvelden
Morgen wolkenvelden en mogelijk in het noorden een enkele bui. Zwakke tot matige zuidwestelijke wind en maxima rond 22 graden. Verdere vooruitzichten: Vrij warm zomerweer en vooral in het weekeinde zonnige perioden. Maxima oplopend tot rond 25 graden op zondag.


NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad