U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gay Krant doet aangifte tegen paus
De Stichting Vrienden van de Gay Krant heeft bij het openbaar ministerie in Amsterdam aangifte gedaan van discriminatie door paus Johannes Paules II. Na de Gay Pride van zaterdag in Rome verklaarde de paus dat homoseksualiteit "een objectieve stoornis is die tegen de natuurwet indruist" en dat homo's moeten afzien van een seksuele relatie, omdat homoseksuele handelingen een afwijking zijn.

Canada internetparadijs
Canada heeft zo goed als alle ingrediënten in huis voor een bruisend bestaan in de nieuwe economie. Wereldwijd lopen de Canadezen voorop met gebruik van internet, maar met e-commerce presteert de grote buur beter.

Franse regering gaat fors in internet investeren
De Franse regering zal binnen drie jaar anderhalf miljard gulden investeren in opleidingen voor het gebruik van internet, in het ter beschikking stellen van apparatuur en in onderzoek.

Web niet voor brutalen alleen
De strijd tussen het traditionele bedrijf en brutale dot.commers of internet-startups brandt los. De nieuwelingen lijken op internet onverslaanbaar. Maar marketingchef Mary Modahl van Forrester Research denkt daar anders over. De kansen van de oudjes zijn 'excellent'.

Betutteling onder vuur
Het is voor Postbus 51-begrippen een lowbudget-spotje, aldus de woordvoerder. Geen dure acteurs, geen fraai opgepoetste filmopnamen, maar gewoon het openingsbeeld van de website - om een indruk te geven van de onderwerpen waarover men bij het voorlichtingsinstituut van de overheid terecht kan. Zo maakt Postbus 51 sinds een week reclame voor zichzelf. En volgens een geavanceerd berekeningssysteem zou elke Nederlander dat spotje deze zomer minstens drie keer moeten zien.

Weer inval bij Media Most
In Moskou hebben vandaag de politie en de veiligheidsdiensten opnieuw een inval gedaan bij de kantoren van het kritische mediaconcern Media Most. Ze namen grote hoeveelheden financiële en persoonlijke dossiers mee in het kader van het onderzoek naar Media Most, eigendom van de tycoon Vladimir Goesinski. Ook bij de kantoren van NTV, het tv- station van Media Most, en het gasbedrijf Gazprom (deel-eigenaar van NTV) kwam de politie vandaag langs. Goesinski, de enige mediatycoon die zijn concern toestaat scherpe kritiek te uiten op president Poetin, werd onlangs vier dagen lang in de gevangenis gezet in het kader van het onderzoek naar Media Most. De inval van vandaag was de tweede in drie maanden. (AP)

BBC: banen weg
De Britse publieke omroep BBC schrapt de komende drie jaar ongeveer 900 van de 20.000 banen. Dit heeft de nieuwe topman Greg Dyke gisteren aangekondigd. De meeste banen verdwijnen onder technisch en administratief personeel. De reorganisatie is volgens Dyke noodzakelijk om de BBC voor ondergang te behoeden. (AFP)

FTC klaagt Toysmart aan
De Amerikaanse toezichthouder FTC heeft een aanklacht ingediend tegen internetbedrijf Toysmart, omdat het heeft gepoogd zijn klantenbestand te verkopen. De virtuele speelgoedwinkel was voor 60 procent eigendom van Walt Disney, maar het amusementsconcern trok in mei de stekker eruit wegens tegenvallende verkopen. Volgens de FTC schendt Toysmart met de mogelijke verkoop van klanteninformatie zijn eigen strenge regels tegen misbruik van persoonlijke gegevens. Voor die regels kreeg het eerder een certificaat van de organisatie TRUSTe, die twijfels bij consumenten wil wegnemen over privacybescherming op het internet.

Beursgang Granada Media
Het Britse Granada Group (media en hotels) is vandaag begonnen met de verkoop van 20 procent van zijn mediadochter (Granada Media) aan institutionele beleggers. Het bedrijf hoopt daarmee zo'n 1,3 miljard pond sterling (4,5 miljard gulden) op te halen. Met de opbrengst wil het overnames financieren.

Protest tegen Casema
De Wanadoo-internetgebruikersgroep WIGG is niet tevreden met het akkoord dat Consumentenbond en Wanadoo/Casema hebben bereikt. Volgens de groep, die bijna 2.000 boze Casema-abonnees zegt te vertegenwoordigen, leggen de partijen het akkoord op verschillende manier uit. In tegenstelling tot de Consumentenbond zegt Casema dat niet elke abonnee 50 gulden terugkrijgt als vergoeding voor de problemen met internet via de Casema-kabel. Ook weerspreekt Casema dat internetabonnees 25 procent korting krijgen op hun abonnement tot de problemen zijn verholpen. De WIGG vindt dat Casema haar abonnees heeft misleid en acht een juridische procedure nu onvermijdelijk.

Groei Libertel zet door
De groei bij Libertel zet door. Van april tot juli noteerde de aanbieder van mobiele telefonie 233.000 nieuwe abonnees. Daarmee kwam het aantal abonnees op 2,7 miljoen, 60 procent meer dan een jaar geleden. Het merendeel van de nieuwkomers (210.000) koos voor het prepaid-bellen met Libertel iZi.


Nog op zoek naar een goede versiertruc? Student Walter was verliefd op Samantha, maar zij bleek niet geïnteresseerd. Wel daagde ze hem uit om een miljoen bezoekers naar zijn website te trekken. Als dat zou lukken, mocht hij met haar naar bed. 'Walters mission' is inmiddels volbracht en op 29 juni is Samantha haar belofte nagekomen.
(www.geocities.com/walters_mission)

NRC Webpagina's
11 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad