U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rusland kapt met status supermacht
MOSKOU, 11 JULI. Het buitenlands beleid van het Kremlin zal het door oud-president Jeltsin nagestreefde herstel van Ruslands supermachtstatus laten varen. Daarvoor in de plaats komen haalbare doelen - gericht op rendement in plaats van tijdelijke gevoelens van trots. Dat is althans de strekking van de nieuwe doctrine die minister Igor Ivanov van Buitenlandse Zaken gaat hanteren.

CSM koopt divisie Unilever
ROTTERDAM, 11 JULI. Het traditioneel behoudende voedingsconcern CSM, bekend van Hak-groenten en Roosvicee-limonade, heeft zijn overnametempo fors opgevoerd. CSM maakte vandaag bekend dat het voor 1,5 miljard gulden de Europese divisie bakkerij-ingrediënten heeft overgenomen van het voedingsconcern Unilever.

Evacuatie toeristen van Grieks eiland Samos
RIJSWIJK, 11 JULI. De stichting Calamiteitenfonds Reizen zet vandaag vijf vliegtuigen in om Nederlandse toeristen te evacueren van het Griekse eiland Samos. Op het eiland verblijven naar schatting vijftienhonderd Nederlanders.

Pronk bepleit enquête naar val Srebrenica
DEN HAAG, 11 JULI. Minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) vindt dat de Tweede Kamer een parlementaire enquête moet instellen naar de val van Srebrenica. Hij pleit hiervoor in een interview met de Volkskrant.

Rokers eisen 196 miljard dollar van tabaksindustrie
MIAMI, 11 JULI. Advocaten van rokers hebben gisteren voor een rechtbank in Miami een maximale schadevergoeding van 196 miljard dollar geëist van de Amerikaanse tabaksindustrie. "Nooit hebben zo weinigen zoveel schade berokkend aan zo velen en gedurende zo'n lange tijd", motiveerde een advocaat de recordclaim.

Stille armoede op basisscholen
GRONINGEN, 11 JULI. Basisscholen hebben onvoldoende geld voor schoonmaakwerk, voor onderhoud en voor investeringen. Dit blijkt uit een onderzoek in de stad Groningen. Daar komen 35 openbare basisscholen in totaal 5 miljoen gulden tekort. Landelijk komt dat neer op een tekort van 600 miljoen gulden.

'Joegoslavië bestaat niet meer'
PODGORICA, 11 JULI. "Joegoslavië bestaat niet meer." De facto heeft Montenegro "het constitutionele en wettelijke systeem van Joegoslavië verlaten". Maar het land zal vooralsnog niet overgaan tot een referendum over de onafhankelijkheid of tot de uitroeping van die onafhankelijkheid.

Weer inval bij Media Most
MOSKOU, 11 JULI. In Moskou hebben vandaag politie en veiligheidsdiensten opnieuw een inval gedaan bij het kritische mediaconcern Media Most. Dit gebeurde ook bij NTV, het tv-station van Media Most, en Gazprom (mede- eigenaar van NTV).

Parijs investeert fors in internet
PARIJS, 11 JULI. De Franse regering zal binnen drie jaar anderhalf miljard gulden investeren in opleidingen voor het gebruik van internet, in apparatuur en in onderzoek.

Bewolkt
Half tot zwaar bewolkt met enkele buien. In de middag vanuit het zuidwesten iets meer zon. Maximumtemperatuur 15 tot 17 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwestelijk wind. Vooruitzichten tot maandag: Aanhoudend wisselvallig en fris.


NRC Webpagina's
11 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad