U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Duitsers nemen Sprint uit VS over'
Deutsche Telekom gaat vrijwel zeker het Amerikaanse belbedrijf Sprint overnemen. Dat melden de Duitse zondagskranten Welt am Sonntag en Bild am Sonntag.

Internet wurgt traditioneel reisbureau
Reisondernemingen voorzien het einde van het reisbureau in zijn huidige vorm. Maar bestuursvoorzitter H. Bakker van TUI, Nederlands grootste reisonderneming, vreest de toekomst niet.

Binaire veiligheid
Gevoel van onveiligheid zit vooral tussen de oren. Als je zin van onzin kunt onderscheiden heb je er minder last van. Dan is er geen reden om met angstzweet boven het toetsenbord van de pc het zoveelste mailtje met een virus-waarschuwing bevend te openen. Als je baas over je eigen computer bent, is er minder angst voor hackers, virussen, diefstal van wachtwoorden of een spontane crash.

Nachtelijke reis
Het NCRV-radioprogramma Nachtlicht moet hét podium voor verhalenvertellers worden, vinden de 42-jarige presentator Jelle Koolstra en zijn collega Joga Brouwers. Nachtlicht wordt in de nacht van zondag op maandag van één tot zes uur uitgezonden.

Nieuwe directeur bij Van den Ende
Ronald van Wechem is benoemd tot algemeen directeur van Joop van den Ende Producties. Het bedrijf heeft dat vanmiddag bekendgemaakt. Van Wechem (42) is al anderhalf jaar lid van de directie.

Jeroen Pauw van RTL4 naar BNN
Jeroen Pauw gaat definitief naar jongerenomroep BNN, zo heeft hij gisteren bekendgemaakt. De voormalige programmamaker van RTL4 zal voor de publieke omroep van Bart de Graaff een interviewprogramma gaan verzorgen op Nederland 3, een aantal documentaires voor TV2, en een late-nightshow in de zomer van 2001. Pauw kent de programma's van BNN niet zo goed, zo zegt hij in een reactie. Maar de "flexibele, relaxte" sfeer binnen de jonge omroep spreekt hem erg aan. "Als ik een hele goeie bui heb, zeg ik dat ze de nieuwe VPRO zijn."

Spanje: meer gsm's dan vaste telefoons
Het aantal mobiele telefoons in Spanje heeft het aantal aansluitingen van 'vaste' telefoons eind juni ingehaald. Volgens cijfers in het dagblad El Pais telde het land eind juni 20 miljoen draagbare toestellen - waarmee een op de twee Spanjaarden een mobieltje heeft - tegen 19,3 miljoen vaste abonnementen. Het voormalige staatsbedrijf Telefónica is veruit de grootste aanbieder met een marktaandeel van 58 procent. Airtel (eigendom van British Telecom en Vodaphone) heeft 31,2 procent en Amena (van Telecom Italia en Endesa) heeft de rest. (AFP)


De naam doet vermoeden dat het hier om een Amerikaanse site gaat, maar Afterthehype.com is Nederlands. After the hype wil de internethype ontkrachten en de aandacht vestigen op de realiteit. Gezien het aantal soortgelijke sites, is dit misschien wel het begin van een nieuwe hype. Dagelijks brengt de site (het minder positieve) internetnieuws, in column-achtige vorm. Niet echt mooi vormgegeven, wel interessant.
(www.afterthehype.com)

NRC Webpagina's
3 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad