U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tientallen doden in Tsjetsjenië
Bij vijf zelfmoordaanslagen hebben Tsjetsjeense separatisten het afgelopen etmaal tientallen Russische militairen in hun Kaukasische deelrepubliek gedood. President Poetin heeft zijn veiligheidsadviseurs voor overleg in het Kremlin ontboden.

Nederland na het EK 'klaar' voor Spelen
Het succesvolle verloop van het EK voetbal is voor Nederland aanleiding zich opnieuw beschikbaar te stellen voor het organiseren van internationale sportevenementen zoals de Olympische Spelen.

Mexico kiest Fox, PRI na 71 jaar in oppositie
Voor het eerst in 71 jaar zal Mexico niet geregeerd worden door de PRI, de Institutionele Revolutionaire Partij. De politieke aardverschuiving was een feit toen PRI-president Zedillo gisteravond op tv aankondigde dat de rechtse oppositiekandidaat Vicente Fox de nieuwe president van Mexico wordt.

Beveiliging van muziekfestivals roept twijfels op
Bij het muziekfestival in het Deense Roskilde vielen vrijdag acht doden en vier zwaargewonden toen een menigte opdrong naar het podium en bezoekers onder de voet werden gelopen. Er is nu twijfel aan de veiligheidsmaatregelen.

Gevangenisstraf wegens spionage voor joden Iran
Een Iraanse revolutionaire rechtbank heeft zaterdag tien joden wegens spionage voor Israel tot gevangenisstraffen tussen vier en dertien jaar veroordeeld. Twee moslims kregen twee jaar gevangenis wegens collaboratie. Het Westen heeft boos en bezorgd gereageerd.

Artsen: meer geld voor diensten
Huisartsen eisen meer geld voor de organisatie van hun nacht- en weekenddiensten. Ze dreigen zorgverzekeraars hun contract op 1 januari niet te verlengen als die niet zorgen voor een betere financiering van de diensten. Volgens de huisartsen is de vergoeding die ze ervoor krijgen onvoldoende.

Acteur Coen Flink overleden
Vandaag werd bekend dat acteur Coen Flink afgelopen donderdag op 68- jarige leeftijd is overleden. Flink was de laatste tijd vooral bekend als opa uit de tv-serie 'Oppassen!'.

Acteur Walter Matthau dood
Filmacteur Walter Matthau, de man met een gezicht als een 'onopgemaakt bed' die vooral bekend was door zijn films met Jack Lemmon, is zaterdag op 79-jarige leeftijd overleden.

Nieuwe directeur bij Van den Ende
Ronald van Wechem is benoemd tot algemeen directeur van Joop van den Ende Producties. Het bedrijf heeft dat vanmiddag bekendgemaakt. Van Wechem (42) is al anderhalf jaar lid van de directie.

KLM en BA eens
Luchtvaartmaatschappijen KLM en British Airways hebben de onderhandelingen over een overname succesvol afgerond. Nog deze week dienen de maatschappijen het fusieplan in bij de Europese Commissie. Een woordvoerder van KLM bevestigt dat de luchtvaartmaatschappijen het eens zijn over de eigendomsverhoudingen en over de invulling van de topfuncties.

Onweer
Weersverwachting voor dinsdag: In de kustprovincies overwegend droog en af en toe zon. Landinwaarts enkele regen- of onweersbuien. Middagtemperatuur rond 21 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Licht wisselvallig en af en toe zon. Middagtemperatuur rond 20 graden.


NRC Webpagina's
3 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad