U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kamer wil verzet tegen EuroWOB
De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over een voorstel van de Europese Commissie waarin een zeer beperkte openbaarheid van documenten van de Europese Unie wordt bepleit.

Echte zwarthandelaar is niet af te schrikken
Tijdens het Europees kampioenschap voetbal bleek internet hét middel voor doorgewinterde handelaren om van hun zwarte kaartjes af te komen.

Investeer in internet voor Afrika
De economische groei lijkt onstuitbaar. Het zou Nederland nu niet misstaan aandacht te vragen voor een grotere investering in sociaal verantwoorde globalisering, meent Henny Helmich.

Internet op elke straathoek
Weinig houdt Singaporezen meer bezig dan internet. Het lijkt wel een rage, maar dit is er eentje die moet beklijven. Want de stadsstaat wil niets minder dan de IT-hoofdstad van de wereld worden. "Er is al een Silicon Valley, wij zijn Silicon Island."

BNN: welkom in de slangenkuil
Deze week werd bekend dat BNN, de omroep van Bart de Graaff, tenminste vijf jaar mag blijven uitzenden in het publieke bestel. Gesprek met BNN-hoofdredacteur Laurens Drillich: "We hopen dat Jeroen Pauw nu snel bij BNN komt."

Handtekening op internet
De Amerikaanse president Bill Clinton heeft gisteren een wet ondertekend waarmee een elektronische handtekening dezelfde juridische status krijgt als een handtekening in inkt. Volgens Clinton wordt het in de toekomst normaal om online contracten te sluiten. (ANP)

Bonus bij Endemol
De medewerkers van mediaconcern Endemol krijgen een bonus van 220 miljoen gulden als de overname door het Spaanse telecomconcern Telefónica een succes wordt. Dat blijkt uit het gisteren verschenen biedingsbericht. Topman John de Mol gaat de bonus zelf verdelen. Er werken ongeveer 2.500 mensen in vaste dienst bij de producent van tv-programma's als Big Brother. Omgerekend per medewerker komt de bonus neer op gemiddeld 88.000 gulden. De helft van de bonus wordt uitgekeerd eind 2001, de andere helft eind 2002. Voorwaarde is dat Endemol de doelstellingen haalt die met Telefónica zijn afgesproken voor 2000/2001.

Frans bewapeningsbureau op internet
Het Franse bewapeningsbureau gaat een webpagina opzetten. De Délégation générale pour l'armement (DGA) hoopt daarmee de kosten te verlagen met 25 procent. Het Franse staatsbureau, dat onder druk staat om zijn militaire uitgaven te verminderen, zal op de website, ixarm.com, informatie over nieuwe aanbestedingen voor overheids- en defensiematerieel verstrekken en contracten online veilen. DGA steekt de komende vijf jaar 100 miljoen franc (33,5 miljoen gulden) in het project. (Bloomberg)

Verbod verkoop Oscar via internet
Een Amerikaanse rechter heeft de verkoop op internet van een Oscar geblokkeerd. Het gouden beeldje, dat in 1939 door Judy Garland was gewonnen, zou voor 7,5 miljoen gulden worden verkocht aan een onbekende koper. De rechter sprak zijn verbod uit omdat de organisatie die de Oscars uitreikt bij de prijsuitreiking het recht heeft bedongen de beeldjes voor 25 gulden terug te kopen. Garland, die in 1969 overleed, kreeg de Oscar als 'beste jonge acteur' voor haar hoofdrol in The Wizard of Oz. Een handelaar in beroemde handtekeningen had het aangeboden. (ANP)

Document op internet geveild
De digitale verkoop van een eerste druk van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring heeft bijna 19 miljoen gulden opgebracht. De New-Yorkse vestiging van het veilinghuis Sotheby's spreekt van een record voor internet. Het bieden op de internetpagina van het veilinghuis duurde een dag. De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt. Van het op 4 juli 1776 door Thomas Jefferson geschreven document zijn aanvankelijk 500 exemplaren gedrukt. (Reuters)


Dat internet een uitstekend medium is om jóuw versie van een verhaal te vertellen, hebben ook Los Extraditables ontdekt. Zij zijn, zo zeggen ze zelf, de erfgenamen van het cocaïnekartel van Medellín-baas Pablo Escobar en volgens hen zijn kartelleden louter opgepakt om het Amerikaanse congres zo ver te krijgen Columbia te sponsoren in de oorlog tegen drugs. Volgens de dealers draagt de drugshandel echter bij aan de welvaart van Columbia. De site heeft inmiddels wereldwijde aandacht gekregen, zowel e-zine Slate als kranten maken er melding van.
(www.extradicion.com)

NRC Webpagina's
1 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad