U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Geld tribunaal lekt naar verdachte
Servische en Kroatische advocaten die verdachten bij het Joegoslavië-tribunaal bijstaan geven gemiddeld tien tot twintig procent van hun vergoeding uit de VN-kas door aan hun cliënten. Het gaat om verdachten van oorlogsmisdaden in het vroegere Joegoslavië. Dat blijkt uit gesprekken met advocaten en andere direct betrokkenen.

Hof schrapt meeste bewijs tegen Bouterse
Het gerechtshof in Den Haag heeft de voormalige Surinaamse legerleider Desi Bouterse op zes van de zeven ten laste gelegde feiten vrijgesproken. Hij werd wegens cocaïnesmokkel in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf.

Turkse drugscriminelen achter dodenrit Dover
Nederlands-Turkse criminelen uit de heroïnehandel blijken een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de voorbereidingen in Nederland van het dodentransport naar Dover. Daarbij zijn 58 illegale Chinezen om het leven gekomen.

Onderwijsraad: ook hbo mag mastertitel toekennen
De Onderwijsraad vindt dat hogescholen net als universiteiten masterprogramma's mogen aanbieden. Zowel universiteiten als hogescholen mogen voor de masterfase studenten weigeren. Dit staat in een nog vertrouwelijk advies van de commissie-Rinnooy Kan die werd ingesteld door de Onderwijsraad, het belangrijkste adviesorgaan voor de minister van Onderwijs.

Brussel bestrijdt grote invloed staat bij KPN en TPG
De Europese Commissie begint volgende week vrijwel zeker een procedure tegen Nederland wegens het 'gouden aandeel' dat de Nederlandse staat belangrijke zeggenschap geeft in het telecombedrijf KPN en afgesplitste postdochter TNT Post Groep (TPG). Dit zou een ongeoorloofde belemmering zijn voor investeerders uit andere lidstaten.

Acht doden bij Deens popconcert
Ten minste acht toeschouwers zijn gisteravond doodgedrukt tijdens een concert van de Amerikaanse popgroep Pearl Jam in Kopenhagen. Negenentwintig bezoekers raakten door de druk van de menigte gewond van wie drie ernstig. Het ongeluk gebeurde op het Roskilde-popfestival dat door zo'n 90.000 mensen werd bezocht.

Kabinet weigert motie softdrugs
Het kabinet weigert een motie van de Tweede Kamer uit te voeren waarmee de productie en levering van softdrugs wordt gelegaliseerd. Dat is gisteren besloten.

Hsl-Oost op bestaand spoor
Tussen Utrecht en Arnhem hoeft geen nieuw spoor te worden aangelegd voor hogesnelheidstreinen van Amsterdam naar Duitsland. Dit heeft het kabinet besloten.

Cocaïnevangst
De Nederlandse marine heeft donderdag in het Caraïbisch gebied meer dan 1.200 kilo cocaïne onderschept op een koopvaardijschip dat onder Panamese vlag op weg was naar Spanje.

Warm
Vanavond en vannacht in het midden en zuiden een enkele onweersbui. Zondagochtend op de meeste plaatsen droog en af en toe zon. In de middag opnieuw diverse buien. Landinwaarts maxima tussen 23 en 27 graden. Vooruitzichten tot vrijdag: Diverse buien en vanaf dinsdag koeler.


NRC Webpagina's
1 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad