U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Het straatschoffie en de dorpsjongen langs de lijn
Frits Barend en Henk van Dorp, al dertig jaar een duo in de sportjournalistiek, presenteren tijdens Euro 2000 de dagelijkse talkshow Villa BvD.

Hitler-persiflage op internet
De gewraakte televisie-uitzending van het VPRO-programma Waskracht!, waarin programmamaker Rob Muntz verkleed als Hitler 'Sieg Haider' scanderend en zwaaiend met een gasfles met Zyklon-B door Wenen loopt, is zonder medeweten van de VPRO door een student integraal op het internet gezet.

Amazon drukt technologiefondsen
Sommige internetaandelen in Azië zijn vanmorgen gedaald in reactie op de koersval van internetwinkel Amazon.com, afgelopen vrijdag op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De koersreactie van Europese technologiefondsen was gematigd.

De kosten van internet
Veel beginnende en aankomende internetgebruikers vragen zich af wat internetgebruik nu eigenlijk kost. Vrienden en kennissen die al wat langer online zijn, zullen waarschijnlijk zeer uiteenlopende antwoorden geven, variërend van 'niets' (als ze een gratis abonnement hebben) tot '150 gulden per maand' (voor een supersnelle ADSL -verbinding).

Bioscoopervaring in de huiskamer
De consument heeft zich nog niet massaal bekeerd tot DVD, maar de snelheid waarmee het aantal huis- houdens met een DVD-speler in Nederland toeneemt, is veel hoger dan destijds met de videorecorder en de audio-cd-speler. De opmars van de thuisbioscoop.

Ramsj online
Trouwe lezers van de vrijdagse ramsj-rubriek in de Boekenbijlage van deze krant, zullen het waarschijnlijk regelmatig betreuren dat ze geen tijd hebben om naar Amsterdam of Den Haag te rijden om die leuke boeken te kopen waar Henk Lagerwaard en Ewoud Sanders zo enthousiast over schrijven. Als de besproken boeken bij De Slegte te koop zijn, is de te overbruggen afstand meestal kleiner omdat deze winkel door het hele land vestigingen heeft.

Voetbal op de radio
Kenners zeggen vaak dat je voetbal op de televisie beter kan volgen met het tv-geluid af en het commentaar op de radio aan. Dat viel me eerlijk gezegd niet mee bij Nederland-Joegoslavie van afgelopen zondag. Rappatongo Jack van Gelder is weliswaar een stuk enthousiaster dan z'n tv-collega Theo Reitsma, maar irriteert ook bijzonder met het ongenuanceerd in het rood brullen van de microfoon bij een doelpunt en dat was helaas nogal eens het geval bij deze wedstrijd. Voeg daarbij de ongevraagde en toch voor niemand op het veld verstaanbare voetbaltechnische adviezen die van Gelder te pas en te onpas het Nederlands elftal meent te moeten geven, en het zal duidelijk zijn dat het radio-verslag ook geen garantie is voor optimaal genieten van een voetbalwedstrijd op de tv.


Vandaag begint op de groene velden van de All England Lawn Tennis and Croquet Club het tennistoernooi dat wereldwijd als 'Wimbledon' bekend staat. Via de site van Wimbledon zijn natuurlijk de uitslagen te vinden en live de wedstrijden te bekijken en beluisteren. De geïnteresseerde kan zich ook opgeven om sms- of wap-berichten over de uitslagen te ontvangen. Voor de echte fan zijn op de site desktops en kaarten te downloaden.
(www.wimbledon.org)

NRC Webpagina's
26 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad