U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hevige gevechten in Ambon-Stad
De Indonesische regering heeft de 'civiele noodtoestand' uitgeroepen in de Molukken. Volgens het hoofd van de landelijke politie, generaal Rusdihardjo, is de maatregel gisteren al van kracht geworden.

Japanners gaan bieden op Britse defensiegigant
De Japanse investeringsbank Nomura overweegt een bod uit te brengen op het Britse BAe Systems (BAe), het tweede defensieconcern ter wereld, dat tevens twintig procent van de Europese vliegtuigbouwer Airbus bezit.

EU hekelt 'intimidatie' bij verkiezing Zimbabwe
De Europese Unie heeft vandaag een vernietigend oordeel geveld over de organisatie van de afgelopen weekeinde gehouden parlementsverkiezingen in Zimbabwe. De EU spreekt over "ondoorzichtigheid", "intimidatie" en "obstructie". De regering van president Mugabe heeft verklaard aan de macht te blijven, hoe de uitslag van de verkiezingen ook uitvalt.

Regering-Kohl vernietigde veel meer documenten
De regering van bondskanselier Helmut Kohl (CDU) heeft na de verkiezingsnederlaag in 1998 drie gigabyte aan compromitterende computerbestanden met archiefmateriaal vernietigd. Dat is vergelijkbaar met 1, 2 miljoen tekstpagina's, veel meer dan tot nu toe werd gedacht. Dat concludeert de speciale onderzoeker Burkhard Hirsch (FDP).

Kluivert schiet Oranje naar de halve finale
Patrick Kluivert was gisteren de uitblinker in het Nederlands elftal, dat in de kwartfinale van het EK met 6-1 van Joegoslavië won. De spits van Oranje scoorde drie keer. Nederland plaatste zich daardoor voor de halve finale, waarin het elftal nu donderdag in Amsterdam tegen Italië speelt. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk (2-1 winst op Spanje) en Portugal (2-0 winst op Turkije).

Sint Maarten geen status aparte
De Nederlandse regering wijst een status aparte voor Sint Maarten af. Vrijdag bleek bij een referendum 68,9 procent van de bevolking daarvan voorstander. De Nederlandse regering en het parlement menen dat de roep om een status aparte de aandacht afleidt van de noodzakelijke economische hervormingen.

'Snel uitroepen Palestijnse staat'
TEL AVIV, 26 JUNI. De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft gisteren in Nablus gezegd dat de Palestijnen binnen de komende weken de Palestijnse staat zullen uitroepen. De Egyptische president Mubarak heeft gisteren duidelijk gemaakt een Palestijnse staat te zullen erkennen.

Halfjaarverlies Corus 578 miljoen
LONDEN, 26 JUNI. Het staal- en aluminiumconcern Corus heeft in de eerste zes maanden van zijn bestaan een verlies geleden van 165 miljoen pond sterling (578 miljoen gulden). De hoge koers van het pond noemde het concern, voortgekomen uit de fusie tussen de staalbedrijven British Steel en Hoogovens, vanochtend als de belangrijkste oorzaak voor het verlies.

Philip Morris koopt Nabisco
NEW YORK, 26 JUNI. Het Amerikaanse tabaks- en voedingsmiddelenconcern Philip Morris neemt branchegenoot Nabisco over voor 14,9 miljard dollar (35 miljard gulden). Daardoor behoudt Philip Morris zijn tweede plaats achter Nestlé, de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld.

UPC neemt belang in Telewest
ROTTERDAM, 26 JUNI. Kabelbedrijf UPC neemt een belang van 25 procent in de Britse branchegenoot Telewest Communications, de op een na grootste leverancier van snel internet in Groot-Brittannië.

Wolken en zon
Morgen wolkenvelden, ook af en toe zon. Matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Maxima rond 17 graden. Vooruitzichten voor dinsdag tot en met zaterdag: Droog, geleidelijk meer zon en temperaturen oplopend tot 22 graden. In het weekend kans op een (onweers)bui.


NRC Webpagina's
26 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad