U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

WOL-vergadering in gespannen sfeer
De aandeelhoudersvergadering van World Online was vanmorgen nauwelijks vijf minuten gaande of president-commissaris V. Bischoff dreigde voorzitter P. de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters uit de zaal te laten verwijderen. De maatregel tekende de wat gespannen sfeer in een vergadering die vanmorgen om half elf in de Rotterdamse Doelen begon voor een publiek van niet meer dan 150 aandeelhouders.

World Online wil winnen
Een van zijn gaven, zegt James Kinsella, is het opbouwen van merknamen. Als nieuwe topman van het veelgeplaagde World Online zal die gave hem goed van pas komen.

SBS wil best subsidie
De commerciële omroep SBS (SBS6 en Net5) reageert enthousiast op het voorstel van het Commissariaat voor de Media om publiek geld beschikbaar te stellen aan commerciële omroepen. Dat zou mogelijk zijn door een beroep te doen op geld uit het Stimuleringsfonds.

Klacht na Duits grapje
Radio Noord-Holland zendt de voorlichtingsspotjes van de gemeente Amsterdam over de verbouwing van de IJ-tunnel niet meer uit. De omroep heeft daartoe besloten na klachten over de anti-Duitse gevoelens die één van de spotjes oproept. De spotjes waren op 5 juni voor het eerst te horen.

Surfend rijk worden
De tijd dat internet alleen maar geld kost, is voorbij. Steeds meer bedrijven bieden internetgebruikers geld om te surfen. De nieuwe Nederlandse provider RaketNet bijvoorbeeld rekent geen abonnementsgeld en geeft leden zogeheten surfopties. Elk gesurft uur via RaketNet levert één surfoptie op. De opties kunnen bij een beursgang worden omgezet in aandelen. Vijftig procent van de waarde van het bedrijf is in handen van de abonnees.

Yahoo eist einde Yoohoo
Yahoo, één van de populairste internet-zoekprogramma's, heeft in Thailand een rechtszaak aangespannen tegen een Thaise site die de naam Yoohoo draagt. Volgens Yahoo heeft Yoohoo zijn naam gestolen. De Amerikaanse Yahoo heeft geen schadeclaim ingediend maar wil dat de site wordt verwijderd, aldus de Amerikaanse zondagskrant The Nation gisteren. (AP)


Alles over muziek en welke festivals er deze zomer in Nederland en het buitenland zijn: het onafhankelijke online tijdschrift The Kinda Muzik You Like (TKMYL) brengt het allemaal. De aandacht van TKMYL gaat vooral uit naar indie, rock en pop. Het vanuit Leidschendam operende webzine heeft overal in Europa medewerkers. De site biedt webradio en iedereen kan recensies sturen.
(www.kindamuzik.net)

NRC Webpagina's
19 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad