U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

58 illegalen dood in Nederlandse truck
De Britse douane heeft vannacht in een Nederlandse vrachtauto in Dover de lijken van 58 illegale immigranten gevonden, vermoedelijk Chinezen. Twee van hen waren nog in leven en zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

Peking laat ING-groep toe als verzekeraar
De ING-groep heeft van de Chinese regering een concessie verworven om levensverzekeringen in China te verkopen. Dat heeft Zhu Rongji, de premier van China, vanochtend in Peking bekendgemaakt.

Moorden opgelost na publieksactie
De moorden op de 18-jarige Groningse studente Anne de Ruyter de Wildt en de 26-jarige Utrechtse Annet van Reen zijn opgelost. De politie Groningen heropende na een handtekeningsactie het onderzoek, waarna een verdachte kon worden aangehouden, die een bekentenis heeft afgelegd.

Snelle veerdienst beperkt afvaarten
De snelle veerdienst tussen Rotterdam en Dordrecht gaat minder vaak varen. Tegenvallende passagiersaantallen in de vroege ochtend en de late avond maken de ingreep noodzakelijk. De directie van High Speed Ferry heeft de provincie Zuid-Holland verzocht de dienstregeling vanaf 25 juni te mogen aanpassen.

Ethiopië, Eritrea sluiten akkoord
Ethiopië en Eritrea hebben gisteren in Algiers een akkoord getekend dat een einde moet maken aan hun bloedige grensoorlog. Een internationale commissie gaat de komende weken de hevig betwiste grens tussen beide landen vaststellen.

Leider Iran ziet vredesperspectief
De Iraanse Opperste leider Khamenei heeft gisteren voor het eerst gesproken van de mogelijkheid van een 'oplossing' van het conflict in het Midden-Oosten. Iran zou uiteindelijk met het bestaan van Israel kunnen leven.

Fusie Schuitema en Sperwer
De supermarktorganisaties Sperwer (Plusmarkt, Garantmarkt, Gastrovino) en Schuitema (C1000 en Kopak) willen fuseren. Daarmee ontstaat een concern met 700 winkels, 7 miljard gulden omzet. Schuitema is voor 73 procent van Ahold.

Beslag Vitesse op bezit Aalbers
Vitesse heeft beslag laten leggen op bezittingen van Karel Aalbers. De voetbalclub denkt vijf miljoen gulden tegoed te hebben van zijn ex-voorzitter.

Golfrecord
Golfer Tiger Woods heeft vannacht met vijftien slagen voorsprong de US Open op Pebble Beach gewonnen. Nog nooit was het verschil tussen de winnaar en de nummer twee in een van de 'majors' zo groot.

Zonnig en warm
Morgen zonnig en warm tot zeer warm. Later vooral in het westen lokaal onweer. Maxima 27 tot 33 graden, matige zuidenwind. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Woensdag nog vrij warm en kans op onweer. Daarna koeler en enkele buien. Temperatuur rond 19 graden.

NRC Webpagina's
19 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad