NRC Handelsblad: vandaag Dinsdag 30 mei 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Eindexamen2000

De digitale leestafel: platenwinkels verdwijnen binnen een jaar.
Stemming: Vrij op 1 mei?
Economie voor Jou: Shanghai, de machinekamer van China.
Zelf MP3's maken met Apestaartje.
Huizen duurder door veertigplussers in Profiel Wonen.
In het nieuws:
Dossier EK 2000
Dossier Enschede
Dossier Srebrenica
Dossier Suriname
Dossier UPC
Dossier World Online
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Laatste nieuws:

Baan komt in Britse handen
Het Britse elektronicabedrijf Invensys heeft vanochtend een bod uitgebracht op het noodlijdende softwarebedrijf Baan. Het bestuur van Baan steunt het bod. Vakbonden reageren opgelucht. Invensys wil 1,68 miljard gulden betalen voor Baan. Dat komt neer op 2,85 euro per aandeel, een premie van ruim 8 procent op de slotkoers van dinsdag. In april 1998 bereikte het aandeel van Baan een hoogtepunt met 49,33 euro.


Keren - Vrouwen torsen water in het vluchtelingenkamp Dabat bij de Eritrese stad Keren. In Eritrea woedt de oorlog met Ethiopië. Maar behalve dat lijdt het land ook onder de droogte.

Korthals: gebruik DNA bij opsporing
De recherche moet gebruik kunnen maken van DNA-gegevens van onbekende verdachten om uiterlijke kenmerken vast te stellen. Dat bepleit minister Korthals (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer.

* Onderzoek bij inwoners Enschede
Het ministerie van Volksgezondheid gaat twee onderzoeken uitvoeren naar de gezondheid van de inwoners van Enschede die betrokken zijn geweest bij de vuurwerkramp van ruim twee weken geleden.

* Kwijnende huizen boven luxe winkels
In de winkelstraten van de Amsterdamse binnenstad staan honderden woningen leeg. De gemeente wil dat veranderen, maar de pandjesbazen hebben geen haast.

* Ethiopië trekt leger terug aan westfront
Ethiopië heeft vandaag de terugtrekking aangekondigd van zijn troepen aan het westelijke front in Eritrea. Volgens Addis Abeba heeft het Ethiopische leger in deze contreien zijn doel bereikt.

* De dansende autocraat
"Ook de president denkt dat je een bolero beter met zijn tweeën danst. Maar als de jongedame niet wil, dan dans je hem in je eentje," zo zei de woordvoerder van Fujimori, toen de tegenstander van de 61-jarige president van Peru zich tien dagen geleden terugtrok uit de verkiezingen. Fujimori ging in zijn eentje door, forceerde zondag een verkiezingszege en haalde zich de veroordeling van de hele westerse wereld op de hals.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Ook besloten uw dochter niet naar beurs te brengen maar naar school?

 

( a d v e r t e n t i e s )
Jaarverslagenservice 1999

* Toonder wil nieuwe Bommelfilm
De 88-jarige Marten Toonder heeft plannen voor een nieuwe tekenfilm over zijn striphelden Ollie B. Bommel en Tom Poes. Het op de internationale markt gerichte project zal een investering van ten minste 20 miljoen gulden vergen.

* Internetbedrijf Chello stelt beursgang uit
De beursintroductie van de internetaanbieder Chello, die morgen had moeten plaatshebben, is met ruim een week uitgesteld. Chello heeft vanmorgen bekendgemaakt dat de inschrijvingstermijn voor beleggers is verlengd tot 8 juni.

* France Telecom koopt Orange voor 95 miljard
France Telecom heeft het Britse mobiele telefonie-bedrijf Orange overgenomen van het Britse Vodafone Airtouch voor een bedrag van 43,2 miljard euro (95 miljard gulden). Dit maakte het bedrijf vanochtend bekend.

* Krajicek begint met simpele zege
Richard Krajicek is gisteren sterk begonnen aan de Open Franse tenniskampioenschappen. De Nederlander won in de eerste ronde eenvoudig in drie sets van de Tsjech Tomas Zib: 6-3, 6-1 en 6-2.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Arm Peru
Als de kiezers bij presidentsverkiezingen verplicht zijn te stemmen en daarbij de keuze hebben uit slechts één kandidaat, is het geen wonder dat deze kandidaat de verkiezingen wint.


Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement