U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Korthals: gebruik DNA bij opsporing
DEN HAAG, 30 MEI. De recherche moet gebruik kunnen maken van DNA- gegevens van onbekende verdachten om uiterlijke kenmerken vast te stellen. Dat bepleit minister Korthals (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer.

France Telecom koopt Orange voor 95 miljard
PARIJS, 30 MEI. France Telecom heeft het Britse mobiele telefonie- bedrijf Orange overgenomen van het Britse Vodafone Airtouch voor een bedrag van 43,2 miljard euro (95 miljard gulden). Dit maakte het bedrijf vanochtend bekend.

Internetbedrijf Chello stelt beursgang uit
AMSTERDAM, 30 MEI. De beursintroductie van de internetaanbieder Chello, die morgen had moeten plaatshebben, is met ruim een week uitgesteld. Chello heeft vanmorgen bekendgemaakt dat de inschrijvingstermijn voor beleggers is verlengd tot 8 juni.

'VN deden nooit harde toezegging voor luchtsteun'
DEN HAAG, 30 MEI. Het kabinet-Lubbers vertrouwde er in januari 1994 ten onrechte op dat er bij een bedreiging van Dutchbat in Srebrenica luchtsteun door de NAVO zou worden gegeven. Tegen de commissie-Bakker zei topdiplomaat N. Biegman gisteren dat de VN nooit een harde toezegging hebben gedaan.

Harry Groen stapt uit raad
AMSTERDAM, 30 MEI. De Amsterdamse ex-wethouder Harry Groen stapt nu ook uit de Amsterdamse gemeenteraad. Aanleiding voor zijn vertrek is de conclusie van het college van B en W dat Groen zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling.

Explosie bij woning wethouder
ROTTERDAM, 30 MEI. Een explosie voor het huis van wethouder J. Alons (CDA) heeft in de nacht van zondag op maandag haar woning beschadigd. Niemand raakte gewond. De politie vermoedt een aanslag.

Na ramp meting van gezondheid
ENSCHEDE, 30 MEI. Het ministerie van Volksgezondheid gaat twee onderzoeken uitvoeren naar de gezondheid van de inwoners van Enschede die betrokken zijn geweest bij de vuurwerkramp van ruim twee weken geleden.

Brievenmarkt EU geliberaliseerd
BRUSSEL, 30 MEI. De Europese Commissie is zonder stemming akkoord gegaan met het voorstel van Eurocommissaris Bolkestein om per 2003 de brievenmarkt boven de 50 gram te liberaliseren.

OESO voorziet oververhitting
ROTTERDAM, 30 MEI. De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn zo gunstig dat centrale banken op hun hoede moeten zijn voor een te uitbundige economische activiteit. Dit schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Sampras ligt eruit
PARIJS, 30 MEI. Pete Sampras is gisteren in de eerste ronde van de Open Franse kampioenschappen uitgeschakeld door de Australiër Philippoussis. De Nederlander Richard Krajicek won van de Tsjech Zib en bereikte de tweede ronde.

Zon
Weersverwachting voor morgen: Zonnige perioden en droog. Zwakke tot matige zuidelijke wind. Maximumtemperaturen rond 18 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: Donderdag vrij warm, daarna opnieuw koeler. Vrijdag enkele buien, in het weekeinde overwegend droog.

NRC Webpagina's
30 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)