U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internetbedrijf Chello stelt beursgang uit
De beursintroductie van de internetaanbieder Chello, die morgen had moeten plaatshebben, is met ruim een week uitgesteld. Chello heeft vanmorgen bekendgemaakt dat de inschrijvingstermijn voor beleggers is verlengd tot 8 juni.

EU in het geweer tegen spionage
De ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese Unie willen nagaan hoe industriële spionage door het onderscheppen van telecommunicatieverkeer kan worden voorkomen. Daartoe moet een groep deskundigen worden gevormd die daarover gaat adviseren.

Spionage belemmert eigen Europese defensie
Groot-Brittannië pleit voor nauwe defensiesamenwerking in Europa, maar werkt op spionagegebied tegelijkertijd nauw samen met de Verenigde Staten. In deze tweeslachtige Britse positie zal niet spoedig verandering komen, verwacht Jonathan Eyal.

Virtueel stemmen is weggegooid geld
Minister Van Boxtel wil flink investeren in stemmen per internet. Nederland zou hiermee zelfs in de wereld voorop kunnen lopen. Dat is overbodige moeite, meent Ernst Bouwes.

Chello zwijgzaam over uitstel
De beursgang van internetaanbieder Chello is ruim een week uitgesteld. Het duidt mogelijk op een geringe animo onder beleggers. Maar misschien heeft moedermaatschappij UPC nog een kaart in de mouw.

T-Online wil Freeserve overnemen
Het Duitse T-Online, de grootste internetaanbieder van Europa, wil een bod uitbrengen op Freeserve, de grootste internetaanbieder in het Verenigd Koninkrijk en de pionier in Europa van het 'gratis' internet.

Weg met het opgeheven vingertje
De agenda als dwangbuis - nieuw is de metafoor niet, maar nooit eerder werd het beeld zo letterlijk verfilmd. De personages in de nieuwe Postbus 51-spot van het ministerie van sociale zaken zien er paniekerig uit. Ze zitten bekneld in de ringband van hun levensgrote agenda's en kunnen geen kant meer uit. Twee mensen tuiten de lippen om elkaar te kussen, maar ze kunnen niet dichterbij komen omdat ze worden omklemd door een agenda.

Callahan in exclusief overleg met Telenet
Het Amerikaanse Callahan is exclusief in onderhandeling over de aankoop van 55 procent van de aandelen van het Vlaamse multimedia- en telefoonbedrijf Telenet. Dat heeft Telenet gisteren bevestigd. Het bedrijf, dat een geschatte marktwaarde heeft van 1,9 miljard euro (4,2 miljard gulden), is nu eigendom van de Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV en de Vlaamse gemeenten. Over de prijs van het belang wordt nog onderhandeld, aldus Telenet. (Bloomberg)

'Bertelsmann bundelt onlineboekhandels'
De Duitse uitgever Bertelsmann gaat zijn onlineboekhandels BOL.com en barnesandnoble.com samenvoegen. Dit heeft het Duitse weekblad Focus gemeld. De geplande fusie zou de werkelijke reden zijn waarom de beursgang van BOL.com begin mei te elfder ure werd afgeblazen. Bertelsmann gaf eerder aan dat de beursgang werd uitgesteld omdat het klimaat ongunstig zou zijn voor internetbedrijven. De uitgever weigert vooralsnog commentaar op de geruchten. (DPA)


Veilinghuizen zijn booming op internet. Er zijn nationale en internationale sites, sites van reguliere veilinghuizen, en speciale internetveilingen als Ebay. Veniza.com is de nieuwste veiling op het web. Particulieren kunnen hier hun afgedankte mode-artikelen te koop aanbieden. Liefhebbers van onder meer Versace, Dolce & Gabana of DKNY schaffen met een beetje geluk tegen een zacht prijsje kleding aan van hun favoriete ontwerper.
(www.veniza.com)

NRC Webpagina's
30 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)