U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gefotografeerde cameraman van SBS overleden
De 31-jarige cameraman Marcel van Nieuwenhoven is zaterdag als gevolg van de explosie in Enschede overleden. Van Nieuwenhoven, die werkte voor SBS en Radio Twente Internet, raakte zwaargewond toen hij een reportage maakte over de brand bij S.E. Fireworks. Radio Twente is woedend over een foto van de gewonde Van Nieuwenhoven, die dagblad De Telegraaf maandag publiceerde.

'Cybercrime' kluif voor diplomaten
Kort nadat het 'iloveyou'-virus wereldwijd computers platlegde, houden diplomaten uit de G8-landen in Parijs een conferentie over computercriminaliteit.

Spaanse Terra koopt webportal Lycos uit VS De internetdivisie Terra Networks van de Spaanse mediaonderneming Telefónica neemt de Amerikaanse internetportal Lycos over. Dat is gisteravond bekendgemaakt door Telefónica-topman Juan de Villalonga tijdens een presentatie in New York. Terra betaalt 2,3 biljoen peseta's (ruim dertig miljard gulden) voor Lycos. Terra bezit 63 procent van de aandelen in de nieuwe onderneming.

Computerkracht uit de muur
Weinig mensen hebben er nog van gehoord maar op veel plaatsen in de wereld wordt hard gewerkt aan een nieuwe technologie om miljoenen computers, databanken en andere systemen zo aan elkaar te knopen dat zowel voor wetenschappers als consumenten een vrijwel onbeperkt maar eenvoudig bruikbaar computervermogen beschikbaar komt. Straks een 'gridmeter' in de kelderkast?

Virtueel energiebedrijf biedt goedkope stroom aan
Energiebedrijf.com biedt de zakelijke markt een korting op de energierekening. Zakelijke kleinverbruikers en de particuliere markt volgen snel, als het aan de stroommakelaar ligt.

'Snel internet nu ook voor breed publiek'
Nederlands grootste winkelconcern, VendexKBB, en Nederlands grootste telecomconcern KPN Telecom gaan met een marketing-offensief de gemiddelde Nederlander aan een snelle, permanente internetverbinding helpen. Kosten: minimaal 50 gulden per maand.

Geschiedenisles via de satelliet
Andere tijden, het wekelijks tv-magazine voor geschiedenis van VPRO en NPS (zondag 20.10-20.45 uur, Nederland 3), moet duidelijk zijn vorm nog een beetje vinden. Wat onwennig staat de presentator in een virtueel decor dat ruimte moet verbeelden, alsof er anno 2000 nog iemand geacht wordt te denken dat hij echt in een ruimte staat (www.anderetijden.nl).

Website Tubantia heel druk bezocht
De website met nieuws over de ramp in Enschede van het regionale dagblad De Twentsche Courant Tubantia is alleen al de afgelopen twee dagen een miljoen keer bezocht. Naast alle relevante artikelen en berichten die in de krant zijn verschenen is op de site www.tctubantia.nl ook het laatste nieuws te vinden. De krant krijgt via internet reacties uit de hele wereld. (ANP)

Weer Iraans blad verboden
TEHERAN, 17 MEI. De Iraanse gerechtelijke autoriteiten hebben gisteren opnieuw een hervormingsgezinde krant verboden, een van de weinige die de recente maatregelen van conservatieve zijde tegen de pro-democratische pers hadden overleefd. Het betreft de krant Hammihan van de vroegere burgemeester van Teheran, Gholamhossein Karbaschi. Volgens het officiële persbureau IRNA wordt de krant ervan beschuldigd valse berichten over de rechterlijke macht, het parlement, het ministerie voor de Inlichtingendiensten en de Revolutionaire Garde te hebben gepubliceerd. (AP)

Groei internetgebruik Verenigd Koninkrijk
Sinds begin dit jaar is het aantal internetgebruikers in Groot- Brittannië met 20 procent gestegen. Nu gaat ongeveer 30 procent van de Britse bevolking geregeld thuis, op school, op de universiteit of op het werk de elektronische snelweg op. In december 1997 was dat nog maar 8 procent, staat in een rapport dat gisteren door het onderzoeksbureau Continental Research gepubliceerd is. De groei van het aantal internetgebruikers tot zo'n 14 miljoen komt volgens de onderzoekers voor een belangrijk deel voor rekening van vrouwen. Ook het feit dat meer mensen in de lagere inkomensklassen een computer hebben, draagt bij aan de groei. Veel ondervraagden willen het net op met de bedoeling muziek binnen te halen, e-mail te sturen of thuis te bankieren. (ANP)

Verlies SBS Broadcasting houdt aan
Het verliesgevende SBS Broadcasting, het moederbedrijf van de Nederlandse commerciële tv-zenders SBS 6 en NET 5, is in het eerste kwartaal van dit jaar dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies liep op van zo'n 15 miljoen dollar (33 miljoen gulden) in 1999 tot bijna 20 miljoen dollar. De omzet ging van 87 miljoen dollar naar 96,7 miljoen dollar. (ANP)


Van de vijf Nederlandse boekenveilingen heeft veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem als eerste zijn catalogus op het net gezet. Op de komende veiling (van 23 tot 25 mei) gaan ruim 4300 kavels onder de hamer. Die zijn eenvoudig via een zoekregel te doorzoeken, op titel en (deels) op trefwoord. De vele afkortingen worden uitgelegd (w.a.f. = with all faults) en via een formulier kan een bod worden uitgebracht.
(www.bubbkuyper.com)

NRC Webpagina's
17 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)