U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Enschede op zoek naar juiste gegevens
De gemeente Enschede heeft grote moeite juiste informatie te verstrekken over de vuurwerkramp van zaterdag. Over de aan het ontplofte vuurwerkbedrijf verstrekte vergunning zijn onjuiste mededelingen gedaan en over het aantal vermisten bestaat nog steeds grote onduidelijkheid.

'Overheidsgeld beter controleren'
Het kabinet oefent onvoldoende controle uit op ambtelijke diensten die op afstand van ministeries opereren. De Algemene Rekenkamer concludeert dit na onderzoek van de departementale jaarverslagen die minister Zalm (Financiën) vanmorgen heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.

Gewonden bij rellen rond finale UEFA-cup
In de binnenstad van Kopenhagen zijn vannacht acht gewonden gevallen bij vechtpartijen tussen Engelse en Turkse voetbalfans. Vanavond wordt in de Deense hoofdstad de UEFA Cup-finale tussen Arsenal en Galatasaray gespeeld.

Centrale bank vreest geldgolf na belastingplan
Het kabinet-Kok zal volgend jaar alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat de economie oververhit raakt. Met name een zeer forse koopkrachtstoename van 5,25 procent in 2001 dreigt een loon- prijsspiraal te bespoedigen. Dit stelt De Nederlandsche Bank in het vandaag vrijgegeven jaarverslag. Gisteravond verhoogde de Federal Reserve Board, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de rente met een half procentpunt tot 6,5 procent om oververhitting van de Amerikaanse economie te voorkomen.

Oppositiezender Servië uit de lucht
De regering van Servië heeft zich vannacht meester gemaakt van Studio B, de belangrijkste televisie- en radiozender van de oppositie. De omroep is uit de lucht.

Rebellenleider boven water
Rebellenleider Foday Sankoh in Sierra Leone is boven water. Hij werd al enige tijd vermist. Britse militairen hebben vanmorgen drie rebellen gedood.

Nol Gregoor (87) overleden
Literator en essayist Nol Gregoor is afgelopen maandag op 87-jarige leeftijd overleden. Gregoor werd bekend door zijn studies over het werk van Simon Vestdijk.

Telefónica neemt Lycos over
De internetdivisie van het Spaanse mediabedrijf Telefónica neemt de Amerikaanse internetportal Lycos over. Dat is een opsteker voor Telefónica-topman Villalonga na de mislukte samenwerking met KPN.

KLM kwakkelt
Het bedrijfsresultaat van de KLM is het afgelopen boekjaar opnieuw gehalveerd door de hoge brandstofprijzen en hevige concurrentie op intercontinentale vluchten.

Elf verkeersdoden
Bij een ongeluk op de snelweg bij Eutin, twintig kilometer ten noorden van Lübeck, zijn vanmorgen volgens de Duitse politie elf mensen om het leven gekomen.


NRC Webpagina's
17 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)