U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Intimiderende' inval bij kritische media in Moskou
De Russische belastingpolitie heeft gisteren met veel machtsvertoon een inval gedaan in het kantoor van Media-Most, het mediaconcern dat de laatste tijd regelmatig kritisch bericht over de nieuwe Russische president Vladimir Poetin.

Brits onderzoek naar gsm
De Britse regering heeft een omvangrijk onderzoek aangekondigd naar risico's van mobiele telefoons, nadat onafhankelijke medische experts gisteren hebben gewaarschuwd dat kinderen gevaar kunnen lopen.

Op veilingsite groeit fraude het snelst
De omstreden verkoop van een schilderij via internet vestigt andermaal de aandacht op de veilingssites. De omzetten nemen toe, het aantal bedrogen kopers ook.

Detron alsnog in handen van Landis
Automatiseerder Landis neemt telecomdienstverlener Detron alsnog over. De overname ketste eind vorige maand af. De twee beursgenoteerde bedrijven kregen onenigheid over de transactie, omdat de aandelenkoers van Landis volgens Detron te veel was gezakt.

Verkeersagent voor de telecom
Onder regie van de ITU, de VN organisatie voor telecommunicatie, begon afgelopen maandag in Istanbul de tweejaarlijkse wereldconferentie over de verdeling van het radiospectrum. Gesprek daarover met ITU secretaris-generaal Yoshio Utsumi en over de volgende generaties mobiele telefonie, over telecom in ontwikkelingslanden en het wankele evenwicht tussen commercie en overleg bij het opstellen van telecomstandaarden.

Internet stuwt omzet Buhrmann
Buhrmann, de grootste leverancier van kantoorartikelen ter wereld, heeft zijn omzet via internet verhoogd tot 600 miljoen euro (1,3 miljard gulden) op jaarbasis. Begin vorig jaar liep 1,5 procent van de verkopen via internet, de eerste drie maanden van dit jaar is dat opgelopen tot 6,5 procent.

Klachten over macht ICQ
Twee internetbedrijven hebben bij de toezichthouder op de Amerikaanse telecommarkt FCC geklaagd over de machtspositie van ICQ, een programma van America Online (AOL), op de markt voor 'instant messaging'. Instant messaging (IM) stelt gebruikers in staat om via internet direct te communiceren met andere gebruikers. Voor IM bestaan verschillende programma's, maar ICQ ('I seek you') van AOL is met een marktaandeel van 90 procent verreweg het grootst.

Een vriendje voor op reis
Het zomerse weer van de afgelopen dagen brengt iedereen in vakantiestemming. En als er één ding is dat tijdens het jaarlijkse bruinbakken onder handbereik moet blijven is het de Game Boy Color. Want al is de Game Boy al meer dan tien jaar oud, het blijft de ideale partner voor vakanties. Alle reden om de beste nieuwe spellen voor Nintendo's draagbare spelcomputer te bespreken.

Terra praat met Lycos
Het Spaanse internetbedrijf Terra Networks praat met het Amerikaanse interportaal Lycos over een mogelijke alliantie. Dat heeft Terra vanochtend bevestigd nadat de handel in het aandeel op de beurs van Madrid was geschorst als gevolg van geruchten. Na hervatting van de handel schoot de koers van Terra met 6,5 procent omhoog. Het Spaanse bedrijf maakte ook bekend dat de omzet in het eerste kwartaal is verdubbeld tot 37 miljoen euro (81,5 miljoen gulden), bij een kwartaalverlies van 70 miljoen euro.

'50 miljoen schade door virus'
Werkgeversvereniging VNO-NCW schat de schade die het computervirus 'I Love You' in Nederland heeft aangericht op 50 miljoen gulden. Het verlies aan productiviteit en kosten die bedrijven maken om software te repareren zijn de grootste schadepost, aldus secretaris informatiebeleid S. Katus gisteren. VNO-NCW onderstreept dat het om een schatting gaat. "We hebben geen keiharde gegevens, maar we weten dat circa 15 procent van de Nederlandse bedrijven is getroffen", aldus Katus. (ANP)


De componist Philip Glass staat bekend om zijn minimalistische werk, dat volgens zijn officiële website omschreven kan worden als 'anorectisch' wegens onder meer de constante herhalingen en het gebrek aan tierlantijnen. De site is eerder uitputtend te noemen met uitgebreide informatie over leven en werk (met filmsoundtracks en foto's). Ook worden er vele fansites onder de loep genomen. Muziekfragmenten ontbreken helaas.


(www.philipglass.com)

NRC Webpagina's
12 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)