U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Prijs aidsremmer drastisch omlaag
Vijf farmaceutische producenten van de belangrijkste medicijnen tegen HIV en aids zijn bereid hun prijzen in ontwikkelingslanden drastisch te verlagen. Daarover is gisteren een akkoord bereikt met VN- organisaties.

CDA krijgt 'digitale leden'
Het CDA krijgt 'digitale leden'. Partijvoorzitter Van Rij kondigt dit aan in een vraaggesprek met NRC Handelsblad. Het CDA-bestuur wil het komende verkiezingsprogramma via internet tot stand laten komen, waarbij belangstellenden tijdelijk 'digitaal partijlid' kunnen worden om bijdragen te leveren aan het werk van een programcommissie.

Joschka Fischer bepleit vorming federatief Europa
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer vindt dat er één Europese regering moet komen met een parlement bestaande uit twee kamers. De Europese Unie moet van een statenbond veranderen in een federatie, zoals de VS. Fischer zei dit vanochtend in een toespraak in de Humboldt-universiteit in Berlijn.

Atjeh: akkoord wapenstilstand
De Indonesische regering en vertegenwoordigers van de afscheidingsbeweging Vrij Atjeh zijn vanochtend in het Zwitserse Genève een wapenstilstand voor drie maanden overeengekomen.

Darmoperatie prins Bernhard
Prins Bernhard (88) heeft gisteravond een darmoperatie ondergaan in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst betrof het een goedaardige aandoening.

Geretourneerde Malevitsj geveild
Het schilderij 'Suprematistische compositie' van Kasimir Malevitsj, dat het New-Yorkse Museum of Modern Art vorig jaar teruggaf aan diens erfgenamen, is gisteren op een veiling van Phillips in New York voor ruim 38 miljoen gulden verkocht.

Grensoorlog Eritrea laait op
De oorlog tussen Ethiopië en Eritrea is vanochtend vroeg opnieuw opgelaaid. Beide landen hebben nieuwe zware gevechten langs hun omstreden grens gemeld.

Autofabrikanten worden aangepakt
Eurocommissaris Mario Monti (Mededinging) wil een eind maken aan de macht die autofabrikanten over hun dealers hebben. Die leidt volgens hem nu tot onnodig hoge consumentenprijzen.

CSM wil divisie Unilever kopen
Het voedingsconcern CSM heeft belangstelling voor de divisie bakkerijproducten van Unilever. Die moet volgens analisten ongeveer 1,1 miljard gulden kosten.


NRC Webpagina's
12 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)