NRC Handelsblad: vandaag Donderdag 4 mei 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Zaterdag bij NRC Handelsblad:

Het magazine M

Voortvluchtige stelt zich verkiesbaar in de Digitale Leestafel.
Dossier Lockerbie: de verdachten van de bomaanslag staan terecht.
Tegenspraak: Salman Rushdie en het boekenweekgeschenk.
Economie voor jou: is globalisering de vijand?
In het nieuws:
Dossier World Online
Dossier Multiculturele Samenleving
Dossier EK 2000
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Laatste nieuws:
Computervirus infecteert miljoenen computers
Een computervirus heeft vandaag wereldwijd miljoenen computers geïnfecteerd. Het gaat om het ‘I love you' virus, dat zo goed als alle gebruikers van Microsoft-software voor computerservers (Exchange) heeft getroffen.


De Filippijnse Josefina Lumowe wordt overmand door verdriet als ze het lichaam ziet van haar kleindochter. Het meisje was een van de vier gijzelaars op het Zuid-Filippijnse eiland Basilan, die gisteren om het leven kwamen toen het leger hen wilde bevrijden uit de handen van de kleine maar uiterst gewelddadige moslimgroepering Abu Sayyaf. Volgens het leger werden de drie schoolkinderen en een priester gedood door hun ontvoerders. De rebellen ontsnapten met medeneming van tien gijzelaars. Op het naburige eiland Jolo houdt Abu Sayyaf nog steeds 21 buitenlanders vast.
(Foto Reuters)

Den Haag kwaad over vertrek Trojan
De Nederlandse regering is " onaangenaam verrast" door de aanstaande overplaatsing van Carlo Trojan, secretaris-generaal van de Europese Commissie, naar een lagere functie.

* SCP ziet geen digitale tweedeling
De opmars van computers en internet zorgen niet voor een 'digitale tweedeling' in de samenleving. Dit concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het vandaag verschenen rapport Digitalisering van de leefwereld.

* Ontsnapping uit Westerbork
Sam Schrijver wilde zijn eigen hachje redden in Westerbork, maar redde het hele kamp. Vijfenvijftig jaar later herinnert de joodse oud-verzetsman zich zijn ontsnapping en terugkeer, en zijn vriendschap met een Canadese generaal.

* 'Misverstand dat hier alles mag'
Nederland doet er als gastland van het EK voetbal alles aan om de indruk weg te nemen dat in Nederland alles geoorloofd is.

* Livingstone vergalt Blairs gloriedag
Londen kiest vandaag voor het eerst een burgemeester. De Labour-rebel Ken Livingstone lijkt favoriet. Voor premier Blair wordt daarmee een nachtmerrie werkelijkheid.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
'Jij was toch
seksueel misbruikt?
Kom dan maar 'ns
gauw voor de klas'

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Drama in rechtbank Zeist laat Gaddafi onberoerd
Wie de Libische leider Gaddafi recentelijk weer zag schitteren op verscheidene internationale podia, en wie de rij bezag van Europese leiders die plotseling stonden te popelen om een audiëntie, zou bijna denken dat er helemaal geen proces wordt gevoerd over de betrokkenheid van twee voormalige agenten van de Libische geheime dienst bij het opblazen van een PanAm Boeing boven het Schotse plaatsje Lockerbie in 1988.

* Goldman Sachs teleurgesteld
Zakenbank Goldman Sachs, die met ABN Amro World Online naar de beurs bracht, noemt deze emissie "extreem teleurstellend". Daarmee kiezen de Amerikanen voor een andere toonzetting dan ABN Amro vorige week.

* Spanje stelt eisen aan fusie KPN
Spanje is tegen een fusie van KPN en Telefónica, als de Nederlandse staat de grootste aandeelhouder van de nieuwe combinatie wordt.

* Finale komt in zicht voor Real Madrid
Real Madrid heeft gisteravond een be langrijke stap gezet in de richting van de finale om de Champions League. In het Santiago Bernabeu versloegen de Madrilenen Bayern München met 2-0. De kans is groot dat de eindstrijd in Parijs een geheel Spaanse aangelegenheid wordt.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Trojan
"onaangenaam verrast" is den Haag door de on verwachte overplaatsing van Nerlands ambtelijke trofee naar het verbanningsoord Genève. Carlo Trojan, secretaris- generaal van de Europese Commissie, een man achter de troon wie grote invloed werd toegekend, is buiten medeweten van de vaderlandse diplomatie en politiek gedegradeerd tot vertegenwoordiger van de Europese Unie bij de Wereldhandelsorganisatie.


Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement