U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Den Haag kwaad over vertrek Trojan
De Nederlandse regering is "onaangenaam verrast" door de aanstaande overplaatsing van Carlo Trojan, secretaris-generaal van de Europese Commissie, naar een lagere functie.

'EK 2000 levert 35 miljoen aan Nederland op'
Nederland zal ongeveer 35 miljoen gulden winst maken op de organisatie van het EK voetbal. Dat zegt de leider van de ambtelijke EK projectgroep, directeur-generaal EK 2000 P. van Zunderd, vandaag in NRC Handelsblad.

'Geen digitale tweedeling in de samenleving'
De opmars van computers en internet zorgen niet voor een 'digitale tweedeling' in de samenleving. Dit concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het vandaag verschenen rapport Digitalisering van de leefwereld.

Virus e-mail zorgt voor problemen
Een e-mail virus heeft vanmorgen bij een aantal bedrijven voor grote problemen met de computersystemen gezorgd. Onder meer bij informatietechnologiebedrijf IDG, omroepverenigingen VARA en NOB, kabelaar UPC en mediaconcern PCM heeft het virus gezorgd voor het 'platleggen van de servers' (computers waarop de programmatuur voor elektronische post staat). Sommige bedrijven hebben uit voorzorg hun e- mail-servers uit de lucht gehaald. De oorzaak van het virus is onbekend.

Rol slachtoffers voor preventie
Minister Korthals (Justitie) meent dat kinderen die zelf slachtoffer zijn geweest van misbruik of geweld een belangrijke rol kunnen spelen bij preventie. "Zij kunnen hun leeftijdsgenoten waarschuwen en suggesties geven over de inhoud van publieksvoorlichting."

Buskaping schokt Japan: één dode
Eén dode en het land in schoktoestand. Dat is het voorlopige resultaat van een buskaping door een 17-jarige jongen in Japan. Na 15 uur spanning maakte de politie vanmorgen met een bestorming in de ochtendschemering een einde aan de kaping.

VN-soldaten door rebellen gedood
Aanhangers van de krijgsheer Foday Sankoh hebben gisteren in Sierra Leone ten minste zeven Keniaanse VN-soldaten gedood en enkele tientallen VN-medewerkers gegijzeld.

Goldman Sachs teleurgesteld
Zakenbank Goldman Sachs, die met ABN Amro World Online naar de beurs bracht, noemt deze emissie "extreem teleurstellend". Daarmee kiezen de Amerikanen voor een andere toonzetting dan ABN Amro vorige week.

Spanje stelt eisen aan fusie KPN
Spanje is tegen een fusie van KPN en Telefónica, als de Nederlandse staat de grootste aandeelhouder van de nieuwe combinatie wordt. Bronnen binnen het Spaanse ministerie van Economische Zaken bevestigden vanochtend dat Spanje wil dat Nederland zijn aandeel in de nieuw te vormen communicatiereus verkoopt.

Winst Shell verdubbeld
Met de sterke stijging van de olieprijs in het afgelopen kwartaal zijn ook de resultaten van olieconcern Shell tot recordhoogte gestegen. De nettowinst kwam 99 procent hoger uit op 3,3 miljard dollar.

Warmer
Weersverwachting voor morgen: vanuit het oosten geleidelijk zon. In de kustprovincies meer bewolking en 13 tot 15 graden, elders 19 to 23 graden. Matige noordoostenwind. Vooruitzichten voor zaterdag tot dinsdag: flinke zonnige perioden en warm. Na het weekeinde kans op een bui.


NRC Webpagina's
4 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)