U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Nooit meer bedelen
Of de ingreep in het uiterlijk van 's Nederlands oudste opinieweekblad De Groene Amsterdammer (sinds 1877) succes heeft gehad, weet hoofdredacteur Martin van Amerongen (1941) nog niet.


T V   V O O R A F :


De koninklijke weg van de NOS
In Hilversum doet het schampere grapje de ronde dat de NOS op Koninginnedag niet de nationale omroep is die zij volgens de mediawet moet zijn, maar een verlengstuk van de hofhouding van Paleis Noordeinde. Filiaal van de Rijksvoorlichtingsdienst. Rechterhand van de koningin. Her Majesty's voice.


T V   V O O R A F :


Monteverdi
Van de 23 operaproducties die Pierre Audi sinds zijn aantreden in 1988 als artistiek leider van de Nederlandse Opera ensceneerde, waren - naast de vorig jaar uitgevoerde vier delen van Wagners Der Ring des Nibelungen - de vier Monteverdi-voorstellingen zijn opzienbarendste project.


T V   H E E R T J E :


Het geheim van Queen
Originele gedachte van de Tros om in de nacht van 29 op 30 april een zogenaamde documentaire over Queen uit te zenden. De rest van de dag zal gewijd zijn aan de vrolijke beelden van vrolijke burgers die vrolijk zwaaien naar de vrolijke koningin en haar vrolijke familie.


R A D I O :


Wars van de grijze pakken
April was een roerige maand voor het commerciële radiostation Radio 538 met de aankoop van dj's Edwin Evers en Jeroen van Inkel en een mogelijke rechtszaak tegen de 'Staat der Nederlanden'. In gesprek met 538-directeur Erik de Zwart: "Gijs Staverman zou ik ook nog wel leuk vinden."


NRC Webpagina's
29 APRIL 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)